Bibelen til konfirmander er en helt særlig udgave af den autoriserede oversættelse af Bibelen, der giver uvurderlig hjælp til forståelsen af Bibelen og dens aktualitet. Foto: Carsten Lundager.
Den nye bibel til konfirmander har en masse ekstraudstyr, som hjælper konfirmanderne ind i Bibelen. Foto: Carsten Lundager.

29.06.2016 Thilde Thordahl Andersen

Nu kommer en helt ny bibel til konfirmanderne

Bogen rummer hele den autoriserede oversættelse af Bibelen, illustrerede forsider til hver enkelt af Bibelens 66 bøger og dertil 48 navigationssider, der er målrettet til at hjælpe konfirmanden ind i og rundt i Bibelen

Med den nye Bibelen – Til konfirmander får læseren mange mulige indgangsvinkler til Bibelen. Bogen der udkommer 1. juli rummer ruter, kommentarer og fremhævede bibelvers, der skaber identifikation og refleksion hos konfirmanden og andre, der er nysgerrige på, hvad Bibelen rummer.

Holdet bag den nye konfirmandbibel er de tre sognepræster Louise Højlund, Lars Nymark Heilesen og Mette Behrndtz. De har lavet et gennemarbejdet religionspædagogisk navigationsmateriale, der skal vække nysgerrighed og læselyst og hjælpe med at finde rundt i den store bog. Konfirmandbibelen er oplagt i konfirmandforberedelsen, og den kan også gives som gave.

Som noget nyt har Bibelens 66 bøger fået hver deres illustrerede forside skabt af billedkunstner Helle Vibeke Jensen. Illustrationerne og resten af bogens udtryk er med sine sorte og orange farver moderne, stramt og i øjenhøjde med konfirmanden.

Designbureauet Imperiet har stået for den grafiske udvikling og udformning af både det religionspædagogiske materiale og selve bibelsatsen.

Læs også: Præster bag ny udgivelse: Konfirmandbibelen skal åbne Bibelen for unge læsere

Bibelen – Til konfirmander er undervejs blevet testet af fire konfirmandhold og seks præster for at sikre, at den appellerer til målgruppen og fungerer i praksis. Ligesom teolog og sognepræst Leise Christensen, der står bag den store danske konfirmationsundersøgelse fra 2015, har været konsulent på udgivelsen. Hun udtaler:

”Konfirmander i dag vil gerne spejle deres eget liv i Bibelen. Her kan konfirmandbibelen noget helt særligt. For den peger på steder i Bibelen, hvor konfirmanderne kan læse om netop de ting, der optager dem. Den viser dem, at spørgsmål, de selv tumler med, har mennesker til enhver tid tumlet med. At Bibelen forstår deres situation, og at den med sine historier kan give dem nogle greb til at håndtere deres eget liv.”

I bogens flapper finder man Bibelens persongalleri og ”En hovedvej i Bibelen”, som leder til de 29 mest centrale fortællinger i Bibelen. På navigationssiderne finder man blandt andet en række ruter – tematiske læseplaner – som kan følges, hvis man gerne vil læse om emner som venskab, valg eller tro. På navigationssiderne kan man også finde bønner til forskellige situationer, personlige sider til konfirmandens egne noter og meget mere.

”Ambitionen har været at indbygge en GPS i Bibelen. Vi har ønsket at åbne op for den store mangfoldighed og kompleksitet, Bibelen rummer,” siger Louise Højlund.

Find meget mere information om udgivelsen her

Holdet bag Bibelen til konfirmander:

  • Louise Højlund (f. 1979) Cand.theol. og præst, foredragsholder, skribent og teologisk konsulent i KK44
  • Lars Nymark Heilesen (f. 1955) Cand.theol., lektor i religionspædagogik på FUV, præst og forfatter til en række religionspædagogiske bøger
  • Mette Behrndtz (f. 1974) Cand.theol. og ph.d., præst, oversætter og forfatter
  • Helle Vibeke Jensen (f. 1960) Uddannet på Danmarks Designskole, billedkunstner og illustrator, har modtaget en lang række priser og legater
  • Teologiske konsulenter Teolog, sognepræst og tidl. lektor på Folkekirkens uddannelses- og videnscenter, Leise Christensen, og teologisk medarbejder i Bibelselskabet, Cecilie Raabjerg Vestergaard.
  • Grafisk design Annette Borsbøl/Imperiet - tilrettelægning og udvikling af visuelt udtryk. Harvey Macaulay/Imperiet - udvikling af visuelt udtryk.

Pressekontakt: Forlagschef på Bibelselskabets Forlag og redaktør på Bibelen til konfirmander, Lisbeth Elkjær Øland, lisbeth@bibelselskabet.dk, 61 78 19 80

Bibelen til konfirmander

Grundværktøj til undervisningen af konfirmander
Konfirmandbibelen
299,95

Forfatter: Louise Højlund, Lars Nymark Heilesen og Mette Behrndtz (red.)
Illustrator: Helle Vibeke Jensen
Sidetal: 1680 sider plus 54 navigationssider
Indbinding: Softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-747-0