I 2016 udkom den nye bibel til konfirmander med smukke illustrationer af Helle Vibeke Jensen og masser af værktøjer, der hjælper konfirmanderne ind i teksten.
I 2016 udkom den nye bibel til konfirmander med smukke illustrationer af Helle Vibeke Jensen og masser af værktøjer, der hjælper konfirmanderne ind i teksten.

25.01.2017 Anna Sofie Casse

Sådan bruger præsterne Bibelen til konfirmander

Bibelen til konfirmander er udkommet i 2. oplag og i den forbindelse har vi bedt to sognepræster fortælle, hvordan og hvorfor de bruger netop denne bibel i deres konfirmandundervisning.

Da Bibelen til konfirmander udkom sidste år blev 1. oplag hurtigt udsolgt. Nu er bogen igen kommet på lager og kan blandt andet købes i Bibelselskabets netbutik. Men hvad er det lige præcis denne bibel kan? Bibelselskabet har spurgt to sognepræster.

En fornøjelse at bruge Bibelen til konfirmander

I Lyngby Kirke bruger sognepræst Cecilia Lotko Pontoppidan Bibelen til konfirmander i sin konfirmandforberedelse til stor glæde for de kommende konfirmander:

”Man mærker, at konfirmanderne er glade for at tage deres eget eksemplar i brug. Ikke mindst fordi den indeholder en fortælling, der åbner sig for dem og giver stof til eftertanke i forhold til de eksistentielle overvejelser, konfirmanderne går og gør sig.”

Det er især den måde Bibelen til konfirmander er bygget op på, der ifølge Cecilia Lotko Pontoppidan er tiltalende.

”Det er en fornøjelse at tage den nye bibel i brug i konfirmandforberedelsen. Den har et indbydende layout og glimrer ved sine små faktabokse og ved de mange veje, man kan vælge at lade sig inspirere af,” forklarer Cecilia Lotko Pontoppidan.

Små gode notater og talebobler

I den anden ende af landet – i Nees Sogn i Nordvestjylland – er sognepræst Carsten Riis Jensen også begejstret for den nye bibels design.

”Når man bladrer rundt i den nye konfirmandbibel, ligner det min egen gamle bibel. Igennem årene har jeg understreget vers og skrevet små notater i margenen. Her, i den nye konfirmandbibel, er det simpelthen gjort på forhånd. Særlige afsnit er blevet markeret, og vigtige sætninger er fremhævet i talebobler,” forklarer Carsten Riis Jensen.

Carsten Riis Jensen bruger layoutet helt konkret i sin konfirmandforberedelse:

”Vi bruger tidslinjen på omslaget til at finde ud af, hvor vi er i verdenshistorien, når vi læser tekster. Når vi slår op på en side, hvor vers er markeret med streger omkring, spørger jeg konfirmanderne, hvorfor de tror, at netop de vers er blevet fremhævet.”

For Carsten Riis Jensen er det vigtigt, at konfirmanderne lærer Bibelen at kende, og her er Bibelen til konfirmander et godt redskab.

”Konfirmanderne skal lære Bibelen at kende på to måder: Dels som bog – det vil sige, at de skal lære at håndtere den og slå op i den – og dels som kilde til at lære Gud at kende – det vil sige, at de får en forståelse af, at Bibelen er Guds ord,” forklarer han.

Bibelen til konfirmander

Grundværktøj til undervisningen af konfirmander
Konfirmandbibelen
299,95

Forfatter: Louise Højlund, Lars Nymark Heilesen og Mette Behrndtz (red.)
Illustrator: Helle Vibeke Jensen
Sidetal: 1680 sider plus 54 navigationssider
Indbinding: Softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-747-0