Den tredje tvivl

31.05.2023

Ny bog stiller skarpt på troens og tvivlens væsen

Hvordan bliver troen til og hvorfor giver det mening at holde fast i den? Teolog Leif Andersen er aktuel med en personlig bog, der afdækker det moderne menneskes livtag med troen og tvivlen 

Hvordan kan man vide og tro, når alt er til forhandling? Og kan man overhovedet tale om objektivitet i en verden, der konstant forandrer sig?

Velkommen til den tredje tvivl – den grundlæggende og altomvæltende tvivl om, hvorvidt vi kan slippe fri for den sociale kontekst, der i sidste ende definerer os. Både de mest oplagte selvfølgeligheder og de største flertal har før taget frygteligt fejl. Hele videnskabelige skoler har uafvidende været underlagt ideologier. Hvordan kan jeg vide, om ikke jeg selv går vild her og nu?

Med Den tredje tvivl stiller forfatter og teolog Leif Andersen skarpt på troens og tvivlens væsen og afdækker det moderne menneskes livtag med verden. Bogen er skrevet som et essay i en personlig stil, der inddrager kunst, romaner, tegneserier og digte.

Om forfatteren: Leif Andersen er lektor i praktisk teologi. Han har udgivet en lang række publikationer og bøger, blandt andet Ateistisk andagtsbog, Gud og det onde samt lærebøger i såvel prædikenlære som sjælesorg. 

Den tredje tvivl

Hvordan troen bliver til, og hvorfor det giver mening at holde fast i den
Den tredje tvivl
249,95

Forfatter: Leif Andersen
Sidetal: 280 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-275-9
Mål: 15 x 22,5 cm.
Andet: Rigt illustreret