Natten åbner sig som en port
"Jeg håber, at læserne af min roman vil kunne bruge den som en form for bro til det bibelske univers – et sted at begynde en samtale med Bibelen, uanset om de er troende eller ej", siger Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Forfatterfoto: Anne Mortensen.

14.09.2023 Pressemeddelelse

Ny gendigtning åbner Det Nye Testamente

Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen har gendigtet Det Nye Testamente som en sanselig roman

Natten åbner sig som en port er Det Nye Testamente gendigtet som roman af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Historien begynder med to fødsler omgærdet af mystik og slutter med en brændende vision for menneskelivet. Vi følger Johannes, der kaldes Døberen, og oplever festen, hvor hans hoved bliver serveret på et fad. Vi går blandt de mænd og kvinder, der lyttede til Jesus, en fattig tømrer fra en ubetydelig provins, og vi oplever begivenhederne sammen med dem – de hen­givne, de nysgerrige, de søgende, de skeptiske og de vrede. Det er frugtbarhedens tid, natten åbner sig som en port. 

Forfatteren siger om arbejdet med bogen: ”I påsken var jeg i Madrid for at skrive på romanen. Her var det, som om en grænse mellem det almindelige levede liv og det bibelske univers blev ophævet. Der kom et flow, som om noget bevægede sig begge veje.” 

Og hun fortsætter: ”Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg kunne have været, hvor jeg er i dag, hvis det ikke var for troen. Bibelen er for mig noget, jeg forholder mig meget personligt til – også med min tvivl og frustration. Derfor håber jeg også, at læserne af min roman vil kunne bruge den som en form for bro til det bibelske univers – et sted at begynde en samtale med Bibelen, uanset om de er troende eller ej.”

Om forfatteren

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, født 1971, debuterede som forfatter i 1998 og har siden udgivet mere end ti romaner. Blandt andet de anmelderroste historiske romaner Margrete I og Hildegard og den bibelske roman Dronningen af Saba & Kong Salomon. Hun har modtaget Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen og blev i 2023 tildelt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit forfatterskab. Begrundelsen fremhævede hendes særlige evne som romanforfatter til at ”forstå et andet menneske på tværs af tid, sted og kultur.” Hendes romaner er oversat til flere sprog. 

Natten åbner sig som en port

Det Nye Testamente gendigtet som roman af Anne Lise Marstrand-Jørgensen
natten
299,95

Forfatter: Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Sidetal: 272
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-293-3
Mål: 13,4 x 21,5 cm.