Ny, stor børnebibel formidler Bibelen i børnehøjde
Den nye børnebibel "Bibelhistorier" er resultatet af et unikt samarbejde mellem forfatter Ida Jessen og illustrator Hanne Bartholin. Illustration: Udsnit af omslaget.

11.05.2016 Thilde Thordahl Andersen

Ny, stor børnebibel formidler Bibelen i børnehøjde

Bibelselskabets nye, store børnebibel er genfortællinger af de væsentligste bibelske historier skrevet af forfatter Ida Jessen og illustreret af Hanne Bartholin. Bogen udkommer 12. maj

Nu udkommer Bibelhistorier af Ida Jessen og Hanne Bartholin, der er Bibelselskabets nyeste bud på en moderne børnebibel-klassiker.

Ida Jessen er en af Danmarks populæreste forfattere hos både voksne og børn. I Bibelhistorier genfortæller hun gennem 29 kapitler de mest centrale historier fra Bibelen i et nutidigt, nærværende og til tider humoristisk sprog. Prisbelønnede Hanne Bartholin har lavet de smukke og moderne illustrationer i bogen.

Bibelhistorier er genfortællinger af evigtgyldige historier fra Bibelen om skabelse, tro, tvivl, kærlighed, had, Gud og mennesker. Med Ida Jessens moderne sprog og Hanne Bartholins fængende illustrationer bliver historierne vedkommende for mennesker i dag.

Ida Jessen siger om arbejdet med at skrive genfortællingerne:

”Bibelen er så tilgængelig for fortolkning, at hver eneste tid, også vores moderne tid, kan komme med sit relevante bud. Med Bibelhistorier har jeg givet min fortolkning, og det har været en gave at arbejde med det grundstof, som Bibelens tekster er.”

Læs også: Ida Jessen: "Det her er kontroversielt stof. Prøv at se!"

Hanne Bartholin siger om sit arbejde med udgivelsen:

”Det har været en utrolig mangfoldig kunstnerisk opgave at illustrere Bibelhistorier. Det vigtigste har for mig været at gå ind i Ida Jessens tekster og både udtrykke det, de formidler, men også spille op mod dem. Den dynamik har jeg søgt at ramme for at medvirke til at skabe en nuanceret genfortælling.”

Læs også: Hanne Bartholin: "Jeg har gået rundt i Bibelen i to år"

Bibelhistorier er med sit varierede og overdådige udtryk en fornøjelse at fordybe sig i. Således er udgivelsen i stort format, med læsebånd, foliepræg og lærredsryg, og hvert kapitel i bogen åbnes med en dramatisk grafik lavet af grafiker Nanna Arnfred.

Find meget mere info om Bibelhistorier her

VIDEO: Forfatter Ida Jessen læser op fra "Bibelhistorier"

Få en smagsprøve fra Bibelhistorier her, hvor forfatter Ida Jessen læser højt.

Se video