Rødebeder. Foto: Nick Collins / Unsplash
Rødbeder er supersunde og kan bruges i mange retter fra supper og salater til bøffer og curries. Det er på høje tid, vi begynder at spise plantemad i stedet for kød fra dyr, der har haft et pinefuldt liv og belaster klima og klode – og ikke mindst kroppen. Foto: Nick Collins/ Unsplash. Tekst: Kirsten Skaarup

14.06.2019 Kirsten Skaarup, kogebogsforfatter

Opskrift på rødbedebøffer

Opskrift på rødbedebøffer fra Kirsten Skaarups nye bog "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer" - et overflødighedshorn af opskrifter på lækre plantebaserede alternativer til danskernes yndlingsretter

Opskrift på 8 klimakærlige rødbedebøffer.

 

Ingredienser



200 g rødbeder

150 g linser

1 spsk tørret oregano

2 spsk loppefrøskaller

salt, friskkværnet peber

50 g havregryn

100 g løg

4 fed hvidløg

majsmel

olivenolie

Rødebedebøffer. Foto: Kirsten Skaarup
Foto: Kirsten Skaarup

Fremgangsmåde

Skær rødbederne i små terninger, og kom dem i en gryde sammen med linserne.

Kog rødbeder og linser i rigeligt vand ca. 20 minutter. Afdryp dem.

Purér rødbeder og linser i foodprocessoren sammen med oregano, loppefrøskaller og et drys salt og peber.

Kom farsen i en skål, og tilsæt havregrynene. Smag til med salt og peber.

Hak løg og hvidløg fint, og rør dem i farsen. Lad farsen hvile en halv times tid. Vurdér konsistensen.

Kom lidt majsmel på hænderne, og form ca. otte bøffer af farsen.

Sæt dem på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med lidt olivenolie.

Bag bøfferne i en 200 grader varm ovn 10 minutter. Vend bøfferne, og bag dem endnu ca. 15 minutter på den anden side.

 

Find flere opskrifter på Kirsten Skaarups hjemmeside her.