Ravioli
Æg er en vigtig ingrediens i påskekøkkenet. Her brugt i hjemmelavet ravioli. Foto: Pixabay.

Connie Terndrup, værtinde i Bibelselskabet

Påskemiddag: Forret med smilende æggeravioli

Æg er en af påskekøkkenets vigtigste ingredienser. Til påskemiddagens forret serverer Bibelselskabets værtinde, Connie, smilende æggeravioli med ricottaost

Påsken er kristendommens vigtigste højtid, hvor vi mindes Jesus - det slagtede lam.



Vi sørger over hans korsfæstelse og glædes over hans opstandelse, og traditionen tro serverer mange lam til påskefrokoster og middage i påsken.

Jeg har kreeret en menu, som indeholder mange af de ingredienser, som vi forbinder med påsken - der er æg i forretten, lam til hovedretten og mynte til dessert.

Velbekomme!

- Connie

Smilende æggeravioli med ricottaost

4 personer



Pasta

4 håndfulde m/ top durummel

4 økologiske æg

Knivspids salt

Hæld melet ud på bordet og lav et hul i midten. Knæk æggene ned i midten sammen med saltet, og begynd med en gaffel at tage mere og mere mel med i blandingen. Når dejen begynder at blive fast i det, så bruger du hænderne. Dejen skal æltes grundigt, og den skal være tør og meget fast. Læg dejen på køl i ca. 1 time.

Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud på køkkenbordet med en kagerulle. Husk lidt mel på bordet, så dejen ikke sidder fast.

Brug fingerspidserne til at trykke dejen ud. Sæt din pastamaskine på den største valseafstand og kør dejen igennem. Gentag processen 2 gange på hver valseafstand. Drys lidt mel på dejen hver gang du kører den igennem. Fortsæt indtil du opnår den ønskede tykkelse.

Skær den udrullede dej i firkanter, der måler 10X10 cm.

Ricotta-Fyld

4/8 æggeblommer

250 gram ricottaost

Knivspids revet muskatnød

Flagesalt og friskkværnet peber 

I en skål smuldres ricottaosten og røres sammen med den revne muskatnød, salt og peber.

Læg fyldet ud på dine pastafirkanter, omtrent 1 spiseskefuld, og lav en fordybning til æggeblommen, som man forsigtigt placerer ovenpå fyldet.

Pensl siderne med vand, og placér nu endnu en firkant ovenpå fyld og æg. Luk siderne med en gaffel, og tryk eventuelle luftbobler ud.

Læg nu forsigtigt dine raviolier i kogende saltet vand i 2-3 minutter og brug en hulske, når du tager dem op én af gangen. Læg dem direkte på tallerkenerne. Alt efter hvor omfattende din menu er, så servér 1-2 raviolier pr. gæst.

Smelt smør på en pande og tag lidt af kogevandet i panden sammen med smørret og lidt frisk salvie.

Hæld smørsovsen hen over dine raviolier, sammen med en masse friskrevet parmesan og peber. Servér med det samme.

Påsken

Påsken er en af de allermest dramatiske begivenheder i Bibelen, og en af de vigtigste højtider i den kristne kirke.



Det var nemlig i påsken, at Jesus blev korsfæstet og døde, men senere genopstod til det evige liv.



Læs meget mere om påsken her.