Lammekølle udbenet
I påsken mindes vi Jesus, det slagtede lam. Derfor har Bibelselskabets værtinde, Connie, kreeret en påskemenu med lam til hovedret. Foto: Pixabay.

Connie Terndrup, værtinde i Bibelselskabet

Påskemiddag: Hovedret med langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt udbenet lammekølle i hvidvin og fennikel, serveret med grønkålssalat og kogte kartofler, er en glimrende hovedret til påskemiddagen

Påsken er kristendommens vigtigste højtid, hvor vi mindes Jesus - det slagtede lam.

Vi sørger over hans korsfæstelse og glædes over hans opstandelse, og traditionen tro serverer mange lam til påskefrokoster og middage i påsken.

Jeg har kreeret en menu, som indeholder mange af de ingredienser, som vi forbinder med påsken - der er æg i forretten, lam til hovedretten og mynte til dessert.

Velbekomme!

- Connie

Langtidsstegt udbenet lammekølle med fennikel og hvidvin

4 personer

1 stk. udbenet lammekølle

Salt

Fennikelfrø

Friskkværnet peber

1⁄2 fl. hvidvin

Snor til indbinding

Tænd ovnen på 100 grader. Tag den udbenede lammekølle og gnid den godt og grundigt ind i salt, peber og fennikelfrø.

Bind lammet sammen igen. Læg det i en bradepande med en lille rist under, så den er hævet lidt over bunden. Hæld hvidvin i bunden og et lille skvæt over lammet. Sæt den i ovnen og lad den passe sig selv de næste to timer. Hver time hælder du lidt af saften fra bunden hen over den.

Stegetid ca. 10 timer.

Tilbehør

Kogte kartofler med hakket bredbladet persille. Bring en grydefuld saltet vand i kog med kartofler i. Lad dem koge i 10 minutter, sluk så for varmen og lad dem stå i vandet i 10-20 minutter.

Imens laver du salaten.

Grønkålssalat med æbler, granatæblekerner og valnødder

Skær grønkålen op i strimler, fjern stilkene og anret kålen fint på et fad. Skær æblerne i små bidder og drys dem med let hånd hen over kålen. Drys dernæst granatæblekernerne over og sidst valnødderne. Hæld olivenolie og Kikkoman Soya let hen over salaten og drys med lidt salt og friskkværnet peber.

Servér sammen med lam og kartofler.

Påsken

Påsken er en af de allermest dramatiske begivenheder i Bibelen, og en af de vigtigste højtider i den kristne kirke.

Det var nemlig i påsken, at Jesus blev korsfæstet og døde, men senere genopstod til det evige liv.