Peter A.G.
"I kristendommen bliver man frisat til at fejle. Det er helt okay at prøve ting af, bare du husker at manøvrere i forhold til noget væsentligt", siger Peter A.G. som har skrevet en ny sang inspireret af Juleevangeliet. Foto: Bibelselskabet.

22.11.2014 Bibelselskabet

Peter A.G.: "Kristendommen frisætter os til at fejle"

Gnags' frontmand Peter A.G. har skrevet en moderne salme med afsæt i Juleevangeliet. Klokkernes konge blev født til lyden af kirkeklokker og en Hjem-Is-bil, og sangen handler om at turde gå ind i troen og håbet.

”Hej, det er mig, glimmer gløgge-glad”. Første linje af sangen Klokkernes konge har et uomtvisteligt Peter A.G.'sk præg. Den produktive sangskriver har kørt Juleevangeliet igennem den kreative vridemaskine i anledning af Bibelselskabets 200-års jubilæum. Sangen handler om de referencepunkter, vi mennesker pejler efter.

”Man kan godt være en succes på mange andre niveauer end bundlinjen. Det bliver virkelig interessant, hvis man måler sin omverden på andre alen, og det giver Bibelen et fantastisk interessant bud på. I kristendommen bliver man frisat til at fejle. Det er helt okay at prøve ting af, bare du husker at manøvrere i forhold til noget væsentligt.”

Den erfarne musiker kalder selv sin sang for en salme. Han ser en vigtig opgave i at forny den danske salmetradition.

"En salme skal kommunikere ind i en moderne verden. De klassiske salmer blev jo skrevet til tidens populære melodier. Hvad var der sket, hvis ikke Grundtvig og Ingemann havde fået lov? Uden fornyelse havde vi stadig sunget latinske salmer, og ingen havde forstået et klap."

Klokkernes konge udkommer den 27. november og er en del af Bibelselskabets jubilæumsprojekt Lydspor fra Bibelen. I løbet af 2014 fortolker 12 musikere nogle af de bedst kendte bibeltekster. De 12 sange udkommer som et samlet album den 1. december. Musikerne tæller blandt andre Panamah, Basim, Anne Linnet og Shaka Loveless.

Overskuddet går til et projekt, der hjælper HIV-ramte børn i Swaziland.