Stegt rødspætte 1290x650
Den smørstegte rødspætte er en delikat sommerspise. Foto: Pixabay.

Connie Terndrup, værtinde i Bibelselskabet

Prøv kræfter med en skøn sommermenu inspireret af Bibelen

På menuen står der smørstegt rødspætte med braiserede kartofler og en let sommersalat samt en lækker dessert med drænet yoghurt og granatæbler

Smørstegt rødspætte

- med braiserede kartofler og let salat

Sommeren er ikke bare nær, den er over os. Og sommeren indbyder os til måltider, som er lette og friske – det gælder også dette måltid som jeg har planlagt for os i dag!

Menu til 4 personerIngredienser:

  • 4 flåede rødspætter
  • 1⁄2 tsk fint salt
  • Friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 300 g kogte kartofler

Tag kogte kartofler (gerne kogt dagen før) og smørsteg dem på en pande, så de får en sprød overflade. Det kan tage op til 20 minutter.

Rens rødspætterne grundigt for blod under en rindende hane. Steg dem i smør ved jævn varme i ca. 5 minutter på hver side. Kan du ikke lave alle rødspætterne på én gang, så put de første i ovnen, mens du tilbereder resten på en ren pande.

Lav en let salat til maden – jeg har lavet en grøntsagsspaghetti af agurk og squash med en grøntsagssnitter, men man kan også bruge et juliennejern. Squashen kan man give et 5 minutters opkog med salt og derefter blande med strimlerne af agurk. Afslut med et drys salt, lidt olie og citronsaft.Anret det hele flot, og servér med en kølig hvidvin.

************************************************

Lækker og nem dessert

– Drænet yoghurt med granatæblekerner

Drænet yoghurt med granatæblekerner
Granatæblekerner er friske og sommerskønne. Foto: Connie Terndrup og Shutterstock

Ingredienser:

  • 500 g drænet yoghurt 18%
  • Kernerne fra 1-2 granatæbler

Sirup:

  • Saften af 3 granatæbler
  • 3 spsk. sukker

Skær 3 granatæbler over, og pres dem på en appelsinpresser. Hæld saften sammen med 3 spsk. sukker i en gryde, og lad det koge i omkring 20 minutter under konstant omrøring. Lad det køle ned.

Hæld lidt granatæble-sirup i et smalt højt glas, og hæld den drænede yoghurt i uden af blande de to ingredienser. Anret med granatæblekerner på toppen.

Han lavede granatæblerne, to rækker hele vejen rundt oven på den ene fletning, som skulle dække søjlehovederne på toppen af søjlerne, og på samme måde gjorde han ved det andet søjlehoved.

Første Kongebog 7,8

Jeg håber, at I får en dejlig sommer!

Velbekomme!

- Connie Terndrup

Bibelsk inspiration

Da Jesus gik langs Galilæas Sø, så han to brødre, Simon kaldet Peter og hans bror Andreas, i færd med at kaste net i søen; for de var fiskere. Han sagde til dem: »Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere.«

Matthæusevangeliet, kapitel 4, vers 18-19