Skindstegt kulmule. Foto: Jeppe Sloth Carlsen.
Bibelselskabet værtinde, Connie Terndrup, har givet sit bud på fisken til årets pinsemiddag. Foto: Bibelselskabet

01.06.2017 Connie Terndrup

Lav skindstegt kulmule til pinsemiddagen

At spise fisk til pinse er en nyere tradition, men fisken som kristent symbol er urgammelt. Pinsesolens varme stråler kalder på friskhed og smukke farver – også på tallerkenen. Prøv denne skindstegte kulmule med ovnbagte gulerødder, friske urter, romainesalat, pesto og parmesan

Til 4 personer

  • 800 gram kulmule
  • 16 gulerødder med top
  • Et stort bundt dild, kørvel, estragon, persille, purløg og romainesalatblade
  • Citronolivenolie, salt og peber
  • 1 stykke parmesan
  • Eventuelt små smørstegte kartofler
  • Pesto eller ramsløgscreme

Tilberedning

Start med at lave din egen ramsløgscreme eller pesto, gerne dagen før.

Rens gulerødder og læg dem i et fad med olie salt og peber henover. De må gerne få 20-25 min. i ovnen på 200 grader. Imens laver du en salat af krydderurterne og romainesalaten og vender den i citronolivenolie, salt og peber.

Opvarm en pande med olivenolie og læg en kvist timian ved. Steg 4 stykker kulmule med skindet nedad til de er gyldenbrune, tilsæt en stort generøs smørklat, og overøs fisken med det smeltede smør i 3-4 min. Vend fisken og steg 1 min.

Sæt fisken til side og læg gulerødderne op på panden og genbrug smørret fra fisken. Giv gulerødderne et par minutter på panden.

Anret med gulerødder, kulmule, en stor skefuld pesto eller ramsløgscreme og salat. Riv frisk parmesan henover tallerken og servér!

Tilbehør: Smørstegte små kartofler, friske ærter og lækkert surdejsbrød.

En flaske Chardonnay eller en stor kande hyldeblomstsaft med friske citroner og isterninger vil stå godt til retten.