Women watching SAT-7. Foto: SAT-7
SAT-7 har over 25 millioner seere. Programmerne kan ses online i hele verden. Foto: SAT-7

Rita Elmounayer, TV-direktør SAT-7

SAT-7: En stemme for kvinder

Rita Elmounayer, TV-direktør i SAT-7, fortæller om det store behov, der er for at forbedre kvinders rettigheder i Mellemøsten og Nordafrika (kaldet MENA-området). Gennem TV-programmer på SAT-7 vil hun række ud til kvindelige seere og gøre dem opmærksomme på deres rettigheder

Kvinder i MENA-området har store udfordringer. De oplever dagligt diskrimination, som påvirker deres muligheder for uddannelse, job og familieliv. De efterlades ofte uden støtte og beskyttelse i et mandsdomineret samfund.

I SAT-7 vil vi bruge medier som en katalysator til at forbedre kvinders rettigheder og til at kæmpe for retfærdighed. Satellit-tv er meget populært i MENA-området. Det når millioner af hjem og har et stort potentiale til at påvirke lokalsamfund. Og når vi ser holdningerne til kvinder forandre sig dér, vil vi gradvist se hele samfund forandre sig.

Kvinder spiller en afgørende rolle i at styrke, opbygge og opmuntre dem omkring sig, og de er den ’lim’, der holder familier og lokalsamfund sammen

Rita Elmounayer, TV-direktør SAT-7
Rita Elmounayer, TV-direktør SAT-7. Foto: SAT-7

TV-programmerne viser kvindelige forbilleder

SAT-7 vil investere i kvinder og give dem forbilleder, de kan spejle sig i, opmuntring og discipelskab. Vores tv-programmer handler om de problemstillinger, kvinder står over for i hverdagen, og giver vores kvindelige seere en stemme og en mulighed for at diskutere emner, der er vigtige for dem.

Jeg har mødt kvinder i flygtningelejre flere steder i Mellemøsten. Jeg har set deres styrke, og hvordan de holder sammen på deres familier. Når mændene er ude og kæmpe, er fraværende eller døde, spiller kvinderne rollen som både mor og far, og de kæmper for at opfostre en generation, hvor håbet stadig lever.

Kvinder spiller en afgørende rolle i at styrke, opbygge og opmuntre dem omkring sig, og de er den ’lim’, der holder familier og lokalsamfund sammen. Ofte er deres historie ukendt og ufortalt, men her kan du læse nogle af deres historier – med deres egne ord.

Jeg håber, du sammen med os vil bede for kvinderne i Mellemøsten og Nordafrika, som med mod og styrke overvinder udfordringerne og kæmper for at give den næste generation en bedre fremtid.

NYHEDER FRA SAT-7

Fra Alfa til Omega

Det kan være svært at forstå Bibelen, når man første gang møder dens ord og begreber. Derfor er SAT-7 TÜRK på vej med en ny serie af tv-programmer med titlen ”Fra Alfa til Omega”, der forklarer kristendommen og Bibelen i et enkelt og visuelt sprog. Der produceres hele 136 afsnit, og hvert afsnit varer 10 minutter. De vil blive sendt imellem længere programmer på SAT-7 TÜRK og efterhånden blive lagt på kanalens sociale medier for at åbne op for diskussion og spørgsmål fra seere.

 

ACADEMY-programmer flytter

SAT-7 ACADEMY var indtil den 1. november 2018 en selvstændig, arabisksproget kanal med et oplysende og læringsrettet indhold. En nylig måling blandt over 20.000 seere viste, at næsten alle seere også ser SAT-7 ARABIC og SAT-7 KIDS. Så for at ACADEMY-programmerne kan nå endnu flere, er programmerne for voksne nu en del af SAT-7 ARABIC, mens børneprogrammerne sendes på SAT-7 KIDS.

SAT-7 KIDS viser unge, talentfulde musikere. Foto: SAT-7

SAT-7 KIDS viser unge, talentfulde musikere

SAT-7 KIDS transmitterede for nylig en ”A Moment of Prayer”-koncert med det egyptiske børnekor Heaven’s Harp Choir med over 200 talentfulde musikere. Flere af de unge musikere spillede også violin, cello, guitar, trommer og mange andre instrumenter.

Et stærkt signal til isolerede kristne. Foto: SAT-7

Et stærkt signal til isolerede kristne

Den farsi-talende kanal, SAT-7 PARS, er begyndt at sende et ugentligt liveshow fra studiet i Cypern. Programmet hedder ”Signal”. Her formidler værterne nyheder og begivenheder, går i dialog med seerne og fortæller om andre programmer på kanalen. Programmet skal bygge bro til isolerede kristne i sendeområdet og opmuntre dem til at ringe ind til programmet for at dele troshistorier og bønner.