Paraboler i Egypten. Foto: Dag Smemo/ De Forenede Bibelselskaber
50 millioner husstande har satellitadgang i Mellemøsten og Nordafrika. Gennem tv-programmer som Min Skole kan de potentielt ændre livet for millioner af børn, der eller ikke modtager nogen undervisning. Foto: Dag Smemo/ De Forenede Bibelselskaber

27.08.2019 Birgitte Stoklund Larsen, generalsekretær i Bibelselskabet & Kurt Johansen, SAT-7 Europa

SAT-7’s skole-tv skaber positive forandringer

Over 1 million børn ser allerede Min Skole-programmerne, som sendes via satellit til hele Mellemøsten og Nordafrika – primært i flygtningelejre

Min Skole har sendt sine programmer på SAT-7 KIDS siden 2015, og projektet har vokseværk: Der undervises i engelsk, arabisk og fransk, og i 2019 er fagudbuddet udvidet med musik, håndværk, naturvidenskab og matematik.

Programmerne er populære. Forældre og børn skriver til SAT-7 og programværterne og fortæller, hvordan Min Skole skaber forandringer i deres liv. Som for eksempel Habiba, der fortæller, at hendes to døtre elsker programmerne og ser frem til hvert program for at kunne lære nyt.

For uden uddannelse og håb kan de unge blive et nemt bytte for ekstremisme.

Min Skole skal plante et frø hos børnene

Kanalchef Rita Elmounayer fortæller, at Min Skole skal plante et frø hos børn som Habibas, som kan vokse sig til stærke planter og gøre en positiv forskel for hele regionen. For uden uddannelse og håb kan de unge blive et nemt bytte for ekstremisme.

Derfor vil Min Skole række ud til endnu flere. Mere end 13 millioner børn og unge i Mellemøsten og Nordafrika modtager slet ingen undervisning, og mange børn er helt afskåret fra at gå i skole, da de bor i flygtningelejre, og deres skoler er bombet i hjemlandet. Og med 50 millioner husstande med satellitadgang i Mellemøsten og Nordafrika kan Min Skole potentielt ændre livet for millioner af børn.

Men der er hårdt brug for økonomisk hjælp, for at den gode udvikling kan fortsætte. Vi takker jer for at være med til at nå målet med jeres donationer.