SAT-7 - Grace El Najjar. Foto: SAT-7.
Grace El Najjar er lærerinde på SAT-7's undervisningsprogram Min Skole. Hun underviser i engelsk og naturvidenskab. Foto: SAT-7.

31.07.2019 Thomas Godsk Larsen

Skole-tv kan potentielt ændre livet for millioner af børn

Det kristne initiativ Min Skole sender skole-tv til børn i Mellemøsten og Nordafrika. Der er blandt andet fokus på tolerance og forståelse for andre religionssamfund, så børnene lærer at samarbejde på tværs af kulturer

SAT-7's undervisningsprogram Min Skole transmitterer skole-tv til millioner af flygtningebørn. Der undervises i engelsk, arabisk og fransk, og i 2019 er fagudbuddet udvidet med musik, håndværk, naturvidenskab og matematik.

Grace El Najjar underviser i engelsk og naturvidenskab på Min Skole. "Siden jeg var barn, har jeg elsket at undervise, fordi undervisning er at give. Især over for de børn, som allermest har brug for omsorg og opmærksomhed. Og intet er mere givende end den undervisning, vi kan give børn i Min Skole," fortæller hun.

Om tv-programmet Min Skole

  • Mere end 13 millioner børn og unge i Mellemøsten og Nordafrika modtager slet ingen undervisning. 4,5 millioner børn i Syrien og Irak går ikke i skole.
  • Med 400 millioner mennesker med satellitadgang i Mellemøsten og Nordafrika kan Min Skole potentielt ændre livet for millioner af børn.
  • Over 1 million børn ser allerede Min Skole-programmerne.
  • Min Skole sendte sit første læringsprogram i 2015.
  • Min Skole sender arabisksprogede læringsprogrammer til børn via satellit, primært i flygtningelejre.
  • Programmerne retter sig mod børn fra 1. til 5. klasse og sendes i blokke a to timer to-tre gange om dagen på SAT-7 KIDS.
  • SAT-7 sender også programmer om traume-heling for flygtningebørn. Her forklarer en dygtig psykolog blandt andet forældrene om, hvordan de kan tale med deres børn om traumer fra krigen.

Siden jeg var barn, har jeg elsket at undervise, fordi undervisning er at give. Især over for de børn, som allermest har brug for omsorg og opmærksomhed. Og intet er mere givende end den undervisning, vi kan give børn i Min Skole.

Det siger seerne

"I har en helt speciel plads i mit hjerte. Jeg elsker de emner, I præsenterer i Min Skole, fordi I underviser på en letforståelig måde, hvilket giver materiale til både børn og voksne. Jeg elsker det engelske sprog, og jeg vil lære det. Jeg er også glad for jeres live-udsendelser. Tak, og Gud velsigne og hjælpe jer." 
- Khalid, mand fra Yemen.

"Hej Grace. Jeg er taknemmelig for den nyttige serie, Min Skole. Jeg har virkelig lært meget af dine lektioner." 
- Saher, barn.

"Jeg har to døtre, og de elsker jer meget. De ser ivrigt frem til hver episode af Min Skole for at kunne lære nyt. Gud velsigne jer!" 
- Habiba, kvinde fra ukendt land.