Søren Holst - Bibelselskabets Pris
Søren Holst fik overrakt Bibelselskabets Pris af næstformand Leise Christensen (th) og generalsekretær Birgitte Stoklund Larsen (tv). Foto: Bibelselskabet.

20.05.2021 Pressemeddelelse

Søren Holst modtager Bibelselskabets Pris

Søren Holst er en gudsbenådet formidler og kan gøre selv vanskeligt tilgængelige fagspecifikke problemstillinger tilgængelige for en bred læser- eller lytterskare. Derfor får han Bibelselskabets Pris 2021

Teolog og lektor Søren Holst modtager Bibelselskabets Pris 2021 som en anerkendelse for sit arbejde med at gøre Bibelen og ikke mindst Det Gamle Testamente nærværende. Prisen blev overrakt ved Bibelselskabets repræsentantskabsmøde den 20. maj 2021, som i år blev afholdt online.

Leise Christensen, næstformand i Bibelselskabets bestyrelse, begrunder tildelingen af prisen:

”Søren Holst er en oplagt modtager af Bibelselskabets pris. Gennem mere end 30 år har Søren Holst arbejdet intensivt med Det gamle Testamente – sprogligt, teologisk, fortolkningsmæssigt, historisk, religiøst, kulturelt, geografisk – ja, på enhver tænkelig måde. Med denne ballast bag sig har Søren Holst ydet et stort bidrag til tilblivelsen af bibeloversættelsen Bibelen 2020, ligesom han på alle måder har formidlet kendskab til det problemfelt, som en bibeloversættelse altid vil udgøre. Søren Holst er simpelthen en gudsbenådet formidler og kan gøre selv vanskeligt tilgængelige fagspecifikke problemstillinger tilgængelige for en bred læser- eller lytterskare – og det samtidig med en underfundig humor. Også i den offentlige debat om de sproglige valg, der må foretages i enhver bibeloversættelse, yder Søren Holst en sober indsats, der åbner for en saglig diskussion.”

Søren Holst blev teologisk kandidat i 1994, hvorefter han var forskningsassistent i Jerusalem ved udgivelsen af Dødehavsrullerne. I 2008 blev han lektor i Det Gamle Testamente på Københavns Universitet. Søren Holst er en efterspurgt foredragsholder og har siden 2019 haft orlov fra sin stilling på Det Teologiske Fakultet for at være kursusleder og underviser på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. Han er medoversætter på Bibelen 2020 og har blandt andet udgivet ”Dødehavsrullerne og de antikke kilder om essæerne” (med Bodil Ejrnæs m.fl.), ”Kommentar til Første Mosebog” og ”Den gyldne harpe” (med Svend Bjerg).

Bibelselskabet har siden 2005 uddelt en pris til en person, der på særlig fremragende vis har gjort Bibelen nærværende i samfundet. Prisen består af 10.000 kr. og en indrammet bibelside. Prisen er tidligere blevet uddelt til blandt andre Bjarne Reuter, Arne Haugen Sørensen og Charlotte Rørth.

Bibelen 2020 - softcover, 2. udgave

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Udsolgt. Se link til 3. udgave i beskrivelsen.

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-210-0
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 2. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.