Tanker og trøst
Bogen falder i seks kapitler, der tematiserer sorg og tab, skyld og skam og andre følelser, der fylder meget hos alvorligt syge. Foto: Carsten Lundager

05.10.2016

"Tanker og trøst": Ny bog til alvorligt syge og deres pårørende

"Tanker og trøst" er en ny bog til alvorligt syge og deres pårørende. Bogen er udarbejdet på baggrund af interviews med tre hospitalspræster. Den er skrevet i et let tilgængeligt sprog, og man behøver ikke være troende for at læse med

Alvorlig sygdom bringer de store eksistentielle spørgsmål ind i ens liv: Hvad er meningen med, at jeg skal rammes så hårdt? Hvordan skal jeg forstå det? Og hvordan kan jeg håndtere følelser som skyld, skam og håbløshed?

Hospitalspræsterne Christian Juul Busch, Tom Andersen Kjær og Maria Baastrup Jørgensen har alle mange års erfaring med at give åndelig omsorg til syge og døende. I denne nye bog giver de deres bud på, hvad den kristne tro og Bibelens tekster kan bidrage med, når livet gør ondt.

Tanker og trøst er henvendt til dem, der er alvorligt syge eller døende og til deres pårørende. Håbet er, at den kan bidrage med både vigtige tanker og trøst i en svær tid.

Bogen falder i seks kapitler, der tematiserer sorg og tab, skyld og skam og andre følelser, der fylder meget hos alvorligt syge. I hvert kapitel findes desuden bibeltekster og salmer, der knytter sig til de emner, kapitlerne handler om, men som også kan læses selvstændigt.

Journalisten Roberta Montanari har udarbejdet Tanker og trøst på baggrund af individuelle interviews med de tre hospitalspræster. Den er skrevet i et let tilgængeligt sprog, og man behøver ikke være troende eller bibelkyndig for at læse med.

Om bogen

Tanker og trøst er en let tilgængelig bog, som i seks kapitler tematiserer sorg og tab, skyld og skam og andre følelser, der fylder meget hos alvorligt syge.

Bogen udkommer den 6. oktober 2016.

Køb bogen her