Bibelen 2020, 3 vinkler

25.10.2019

Tre citater om Bibelen 2020

En ny bibeloversættelse er en sjældenhed og forventningerne er store. Her får du tre citater om Bibelen 2020

Livekoncert uden smålige begrænsninger

”Jeg har det med Bibelen 2020, som når jeg har koncertbilletter til Nick Cave. Selv om jeg kender albummet, aner jeg ikke, hvordan han fortolker dem ved koncerten. Det er altid noget nyt, fordi sangene er så spændstige. Det samme med bibelskrifterne - der er grænseløst vilde digte, anarkistiske historier fyldt med konger, dronninger, ludere og lommetyve, syrede breve, og man bliver aldrig færdig med dem. Jeg kender alle sangene fra pladen - men nu skal vi til livekoncert uden smålige begrænsninger! Afsted!” 
Henrik Winther Nielsen, sognepræst

Jesus har næppe talt med ret mange indskudte sætninger

”Jeg glæder mig til Bibelen 2020. Vi bruger i vores sogn flittigt både Den nye Aftale og de hidtil udkomne gammeltestamentlige bøger. Det er et fremragende oversættelsesarbejde, der tager alvorligt, at Bibelen først og fremmest er noget, vi hører; den er nedskrevet mundtlighed. For Jesus har næppe talt med ret mange indskudte sætninger! Det kommer så fint frem – det virker overbevisende og troværdigt.”
Tine Årup Illum, sognepræst

Som en rigtig god dansk forfatter

”Vi har stillet spørgsmålet: Hvordan ville de bibelske tekster lyde, hvis forfatterne havde levet i dag? Esajas, som er en sproglig mester, ville nok have skrevet sine ord som en rigtig god dansk forfatter. Uden den højstemte bibeljargon, som kirken kender så godt, men med almindelige og helt nutidige ord, der rammer den litterære tone i dagens Danmark.”
Martin Ehrensvärd, universitetslektor og oversætter på Bibelen 2020

Læs meget mere på www.bibelen2020.dk

Bibelen 2020 - softcover

Hele Danmarks nye bibel: En mundret og nudansk oversættelse
Bibelen 2020. Foto: Carsten Lundager.
399,95

Sidetal: 1672 sider
Indbinding: Hæftet softcover med flapper
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-228-5
Mål: 15 x 22 x 4 cm.
Udgave: 3. udgave
Andet: Vægt ca. 1,3 kg.