TV-værter SAT-7 KIDS. Foto: SAT-7
De tre værter for SAT-7 KIDS-programmet 'A Riddle and a Story' er Keyanna, 13, Joy 19 og Joyce 12. Foto: SAT-7

SAT-7

Tv-program opbygger børn og unges tro og liv

Keyanna, 13, Joy, 19, og Joyce, 12, laver børne-tv til millioner af seere. De tre er værter for SAT -7 KIDS-programmet A Riddle and a Story, som kan oversættes til ’En gåde og en historie’ 

De tre værter fortæller: ”Vi får 15-20 opkald efter hver udsendelse og masser af kommentarer og spørgsmål over Facebook. Børnene fortæller os, at de lærer af vores programmer, og at de skaber forandringer i deres liv.”

Forbilleder for millioner af børn

Hver gang, programmet løber over skærmen på SAT -7 KIDS, er de med til at skrive historie. De hjælper millioner af børn over hele Mellemøsten og Nordafrika og lægger et fundament for tro og gode værdier hos den kommende generation. En generation, der ellers er omgivet af fattigdom, politisk ustabilitet og ulighed – for blot at nævne et par af udfordringerne.

Om de unge værter for A Riddle and a Story fortæller producer Marianne Awaraji: ”De har et naturligt talent for at være ’på’ foran skærmen, synge og præsentere.”

Hun fortæller, at de fleste børn i dag følger og ser op til sekulære berømtheder, der er sjove og ser trendy ud, men som måske kan påvirke børnene negativt: ”Vi vil gerne give vores unge seere nogle stærke forbilleder, som de kan se op til.”

Vi vil gerne give vores unge seere nogle stærke forbilleder, som de kan se op til.

A Story and a Riddle, SAT-7 program. Foto: SAT-7
I alt ser 5,6 millioner tv-programmerne på SAT-7 KIDS i kanalens sendeområde. Foto: SAT-7

Livsundervisning via tv

Programmet sendes hver uge og indeholder bibelfortællinger, sange og det, de selv kalder livsundervisning. Børn kan også ringe ind i løbet af programmet og snakke med de unge værter, stille dem spørgsmål, dele deres historier og få gode råd.

Værterne kan relatere sig til de ting, de unge seere kæmper med, og de deler ofte deres egne erfaringer: ”En pige fra Egypten ringede og spurgte til det at snyde i skolen,” fortæller Keyanna, en af værterne på programmet. ”Jeg delte en lignende erfaring, jeg havde haft, og fortalte, hvordan jeg selv kom væk fra snyderiet ved at bede til og stole på Gud.”

Børnene fortæller os, at de lærer af vores programmer, og at de skaber forandringer i deres liv.

Mange af de emner, programmet tager op, hjælper de unge videre, ikke kun i deres tro på Gud, men også i at udvikle et stærkt fundament af
gode værdier, de kan tage med sig videre i livet. Når de tre værter spørges, hvad de selv håber for fremtiden, er deres svar samstemmende: ”Vi håber, Gud vil bruge os og det talent, vi måtte have, til at hjælpe endnu flere børn tættere på Jesus.”