Tag en bid af Bibelen
Foto: Bibelselskabet.

27.11.2019 Af Birgitte Stoklund Larsen, generalsekretær

Tyg på Bibelen – bid for bid

Første søndag i advent markerer starten på det nye kirkeår. Det betyder, at vi tager fat på den nye bibellæseplan. Med Bibellæseplanen som hjælp kan man dag for dag tygge sig gennem Bibelen. Hver dag en ny lille bid at lægge sig på hjerte

Martin Luther anbefaler et sted, at man tager en lille smule af den hellige skrift med i seng hver aften. Endelig ikke for meget, hellere en lille tekst, som man har gennemtænkt og forstået. Så kan man – ligesom et dyr – tygge det igennem, før man falder i søvn. Når man så står op næste morgen, kan man leve på udbyttet af den forrige dag.

Det er en fantastisk tanke sådan at tygge sig gennem Bibelen – hver dag en lille bid, lægge sig teksten på hjerte, sove på den og stå op til en ny dag, lidt bedre rustet end dagen før. En bibelsk tænkepause, der får teksten til at arbejde i én, mens man sover. Det er samtidig en tanke, som kræver stor disciplin; der er mange distraktioner og forstyrrelser, der kan bringe én på andre tanker, væk fra roen og koncentrationen.

Der er, når sandheden skal frem, også bibelske tekster, som ikke egner sig til at sove på. Det ved den, der har fulgt med i Bibellæseplanen gennem de senere år. Man kan blive både oprørt og anfægtet, uberørt bliver de færreste. Teksten begynder at arbejde.

I 2020 udgiver Bibelselskabet en helt ny bibeloversættelse. Det er en bibel, der skal være et supplement til den autoriserede oversættelse fra 1992 – ikke en erstatning. Bibelen 2020 er særligt oversat til mennesker uden større kendskab til bibel og kristendom. Nye læsere kan begynde her.

Vi glæder os til at præsentere den nye bibel og er samtidig helt på det rene med, at en ny bibeloversættelse er en forstyrrelse for den, der har et godt kendskab til Bibelen i en bestemt oversættelse. Men vi håber også, at det for mange vil være en anledning til at få nye vinkler på og et dybere indblik i den bibelske tekst, som vi jo altid møder i en oversættelse. Og at der faktisk vil være noget at tygge på!



Bibellæseplanen for 2019-20 er femte og sidste etape af en gennemlæsning af Bibelen. Når året er slut, har man læst sig gennem – næsten – hele Bibelen. Hver dag et nyt lille stykke. Til genkendelse, til oplysning og fornyelse.

Tag og læs!

Klik her og bestil et gratis eksemplar af Bibellæseplanen

Luksusbibel med register i ægte sort skind

Pragtbibel i stort format. Med fingerregister og guldsnit
registerbibel
1.599,95

Desværre udsolgt

Sidetal: 1440 sider.
Indbinding: Indbundet i ægte sort skind
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-781-4
Mål: 19 x 25,5 cm
Andet: Med 4 læsebånd