Urhistorien vinder Blixenprisen. Foto: Lasse Lagoni.
Foto: Lasse Lagoni.

22.06.2022 Af Bibelselskabet

Urhistorien vinder pris for årets illustrerede værk

Tegneserieskaber Peter Madsen modtog en flot anerkendelse for Urhistorien, da han den 18. juni modtog Blixenprisen for "Årets illustrerede værk". Læs motiveringen her

"Med Urhistorien er der skabt en ny-klassiker". "Ny monumental udgivelse".

Sådan skrev et par af  anmelderne, da Peter Madsens Urhistorien udkom i efteråret, og føjede sig til rækken af anmelderroste bibeludgivelser fra tegnerens hånd. Og nu er Urhistorien også blevet hædret med Blixenprisen for Årets illustrerede værk.

Juryen begrunder valget med følgende motivering:

Blixenprisen for Årets illustrerede værk går til Urhistorien. Tegnet og fortalt af Peter Madsen. Hvordan er livet opstået? Hvor kommer mennesket fra? Og hvordan kom ondskaben ind i verden. De store spørgsmål toner frem bag en af alle tiders største fortællinger: Den bibelske skabelsesberetning, og hvad der følger efter. Det er for eksempel historien om syndfloden og om Babelstårnet. Peter Madsen omformer suverænt det traditionstyngede stof til en letløbende, men fornemt varieret billedfortælling. Mesterligt kombinerer han serietegnerens mangfoldige æstetiske værktøj med vidt forskellige teknikker, fra gråtonede rudeopdelte flader til overdådige helsider og vilde opslag. Uden at missionere lukkes der op for det uforklarlige i en helt personlig tegnestil, der forener realitet og magi, realisme og surrealistisk fabulering i en folkelig og brugervenlig helhed.

Stort arbejde bag Urhistorien

Peter Madsen er kendt for at gå grundigt til værks, og der ligger hele tre års arbejde bag Urhistorien. Udover selve tegneserien har det også udmøntet sig i udgivelsen Noter til Urhistorien. Her gør Peter Madsen rede for de personlige tanker og de sproglige, historiske og teologiske overvejelser bag Urhistorien.

Om Blixenprisen
Blixenprisen er en dansk litteraturpris, som i år uddeles for sjette gang. Prisen er indstiftet af Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere. Prisen hylder de største litterære præstationer i Danmark.

Urhistorien

Peter Madsens personlige gendigtning af Bibelens første kapitler
Urhistorien
259,95

Forfatter: Peter Madsen
Illustrator: Peter Madsen
Sidetal: 122 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-936-8
Mål: 23,5 x 32 cm.