Urhistorien

Peter Madsens personlige gendigtning af Bibelens første kapitler

Hvem er vi? Hvor kommer vi fra? Hvor skal vi hen? Og ... er der noget, der er større end os? Så store spørgsmål kan kun rummes i en fortælling. Eller allerhelst flere. I Bibelen står nogle af de kendteste på de allerførste sider. De kaldes tilsammen ... Urhistorien.

Sådan begynder forfatter og tegner Peter Madsen sit store værk om verdens skabelse og de allerførste mennesker. Om liv og død, godt og ondt, kærlighed og had, og om tro og tvivl. 

I en personlig gendigtning af Bibelens første elleve kapitler læser vi om Skabelsen, Adam og Eva, Kain og Abel, Noa og Babelstårnet. Fortællinger, som handler om alle menneskers eksistens og grundvilkår og ikke mindst om forholdet mellem Gud og mennesker.

249,95

Forfatter: Peter Madsen
Illustrator: Peter Madsen
Sidetal: 122 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-936-8
Mål: 23,5 x 32 cm.

Peter Madsen, f. 1958, er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han står blandt andet bag bestsellertitlerne Valhalla og Troldeliv og ikke mindst Menneskesønnen. Han har modtaget en lang række priser, senest Kunstfondens største hædersydelse – den livsvarige kunstnerydelse.

Læs interview med Peter Madsen

Anmeldelser

Egil Hvid-Olsen, Præsten (Præsteforeningens Blad):

"… Madsen har renset sin tegneserie for klichéer og skabt gennemtænkte og smukke illustrationer … Resultatet er aldeles glimrende! Der findes for mange bibeltegneserier, der forsøger at gengive teksten én til én. De er generelt frygtelig kedelige. Det er Madsens ikke … Selv præster, der ellers er fortrolige med Bibelens indledende kapitler, kan hente nye teologiske indsigter i Peter Madsens to korte bøger."

Hanne Uhre Hansen, Fyens Stift:

"... med Urhistorien er der skabt en ny-klassiker, som både børn og voksne kan have glæde af at lade sig opsluge af, og som ligeså mange generationer af konfirmander, som har læst Menneskesønnen, bør stifte bekendtskab med ... billederne [er] med til at understøtte teksten på en sådan måde, at de eksistentielle dybder træder frem – ikke fuldt forklarede, men formidlede i deres kompleksitet."

Louise Heldgaard Bylund, Kirke.dk:

"... billederne [får] lov til at spille en fremtrædende plads i formidlingen. Der er tid og plads til fordybelse i Bibelens første fortællinger"

Se opslag fra Urhistorien