Per Vers
Se lige mig af Per Vers er den niende udgivelse i jubilæumsprojektet Lydspor fra Bibelen. Foto: Helena Lundquist/Bibelselskabet.

06.10.2014 Bibelselskabet

Per Vers: "Bibelen er en skatkiste af inspiration"

Rapperen Per Vers, som for nylig modtog Modersmål-Prisen 2014, har omsat Bibelens fortælling om Kain og Abel til et hverdagsdrama i sangen Se lige mig.

I sangen Se lige mig, som udkommer den 6. oktober, har ordvirtuosen Per Vers nyfortolket den bibelske fortælling om Kain og Abel musikalsk. Den blodige historie om brodermordet blev til et nummer om to legende smådrenge og jalousi, som han kender det fra sit eget liv.

”Jeg valgte den nære approach, fordi jeg selv er far til to drenge, som også lider af millimeterdemokrati. Det var sjovt at tage fat i et miniunivers, hvor hele universet er en dagligstue.”

For Per Vers var favntaget med Kain og Abel-teksten ”en fed udfordring”. Han kalder sig kulturkristen og finder stor inspiration i kristendommens budskaber i sit arbejde.

”Kristendommen har formet os så ekstremt i vores kulturkreds, og det er noget, vi har i en fælles bagage – selvom det er umoderne at tro på andet end et eller andet højere selv. På den måde er dét at fortolke en bibeltekst i høj grad at gribe ned i en skattekiste, hvor alle kan være med.”

www.bibelselskabet.dk/lydspor kan Se lige mig høres gratis i en måned efter udgivelsen. Den kan også købes via iTunes og streamingtjenester.

Om kunstneren: Per Vers er rapper, forfatter og performer. Hans gennembrud kom, da han i både 2000 og 2001 vandt rapkonkurrencen MC's Fight Night. Han har udgivet adskillige plader og er gennem alle årene blevet hyldet af anmelderne. I 2014 modtog han Modersmålsprisen for sit arbejde med det danske sprog. 

Se lige mig er en del af Bibelselskabets jubilæumsprojekt Lydspor fra Bibelen.

Lydspor fra Bibelen

Tolv danske musikere har fortolket tolv kernetekster fra Bibelen.
Lydspor fra Bibelen, Albumcover.
159,95

Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-759-3
Udgave: CD inkl. 88 siders booklet.