Om bibelselskaber.
Der findes 150 nationale bibelselskaber i hele verden, som alle arbejder med bibeloversættelse, bibeludgivelse og bibeluddeling. Foto: Pixabay.

Vidste du: Om bibelselskaberne

De Forenede Bibelselskaber er paraplyorganisation for verdens 150 nationale bibelselskaber over hele verden. Sammen er de verdens største inden for bibeloversættelse, bibeludgivelse og bibeluddeling

De Forenede Bibelselskaber samler hvert år statistikker om udgivne bibler og bibeldonation på vegne af alle de organisationer, som arbejder med bibeloversættelse. Wycliffe International udgiver statistikker om igangværende projekter. Ifølge UBS-statistikken for 2012 findes der bibler, Det Nye Testamente og bibeldele på 2551 sprog. Disse sprog tales af cirka 5,5 millarder mennesker.

  • 484 sprog har hele Bibelen
  • 1257 sprog har Det Nye Testamente
  • 810 sprog har mindst én bibeltekst oversat

Påbegyndt oversættelsesarbejde

Ifølge statistik fra Wycliffe International (januar 2011) er der arbejde i gang med sproganalyse, læseoplæring og bibeloversættelse til 1525 sprog. Disse sprog tales af cirka 2,6 milliarder mennesker. Dertil kommer at andre organisationer har tilsvarende arbejde i gang på omkring 500 sprog. Fra oktober 1999 og til i dag er der påbegyndt 670 projekter. Wycliffe er engageret i 82% af disse.

Sprog med et sandsynligt behov for bibeloversættelse (arbejde ikke påbegyndt)


Der er identificeret et sandsynligt behov for bibeloversættelse på 2078 sprog. Disse sprog tales af cirka 340 millioner mennesker. Der er et stort antal sprog, som af forskellige årsager ikke har behov for bibeloversættelse, for eksempel fordi sprogene er i færd med at dø ud.

Det totale antal sprog i verden i dag er 6909 (www.ethnologue.com). Den største koncentration af sprog findes i områderne omkring ækvator.