Bibelleksikon

Et flot og gennemrevideret opslagsværk til alle, der ønsker viden om Bibelen

Mogens og Lisbet Kjær Müllers Bibelleksikon er en dansk klassiker, der tidligere er udgivet under navnene Politikens Bibelleksikon og Bibelens Hvem Hvad Hvor.

Denne udvidede udgave er ajourført med den nyeste faglige viden om de bibelske teksters historie og anvendelse.

Opslagsværket indeholder:

  • 450 siders artikler, hvoraf mere end 50 artikler er helt nyskrevne
  • 60 illustrationer og fotos
  • 9 kort
  • 2 stamtavler og 9 tidstavler
  • en kommenteret liste over kendte og bevingede ord fra Bibelen.

Bibelleksikon henvender sig til den alment interesserede læser. Værket gør det samtidig let at finde baggrundsviden ved undervisning i bibelhistorie og kristendom i skole og kirke.

100,00

Forfatter: Mogens Müller og Lisbet Kjær Müller
Sidetal: 480 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-751-7
Mål: 20 x 27,5 cm

Anmeldelser

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad:

"Bibelleksikon har tre store kvaliteter. For det første bliver man som bibellæser forsynet med de nødvendige forklaringer, når man konsulterer værket. Og hvis man ikke er bibellæser, så kan dette velskrevne værk måske inspirere én til at blive det. Det er også en kvalitet. For det tredje er Bibelleksikon smukt indbundet, hvorfor bogen vil gøre sig på et hvilket som helst gavebord"

Frederikke Johnsen, Fagbladet Religionslæreren:

"Det er svært for mig at se, at man skal kunne ønske sig mere af et opslagsværk, hvis man vil have en solid faglig, troværdig og fremragende førstehåndsorientering i bibelske spørgsmål. ”Bibelleksikon” kan bruges som en hurtig opslagsbog ved læreruddannelsen samt voksenundervisere i kristendomskundskab – både i skole- og kirkeregi. Desuden tænker jeg, at det må være en perle for dem, der vil forstå nutidige forfattere, kunstnere og filmmageres utallige intertekstuelle referencer til den store fortælling, Bibelen. Så der er også noget at hente heri for fx dansklærere, litteratur- og mediestuderende."