Messias er en lille bog om et centralt tema i Bibelen: forestillingen om en ventet frelser.

Det Nye Testamentes fortællinger om Jesus har inspireret utallige film og bøger til at bruge en udvalgt helt, der dukker op og klarer paragrafferne. Men hvad er det afgørende i Bibelens forventning til en frelser, og er der egentlig en frelser til stede i Det Gamle Testamente?

Ansporet af de kendte fortællinger om Jesus går Søren Holst på jagt efter baggrunden for Det Nye Testamentes forventning om en frelser. Vil man forstå kristendommen, skriver han, må man trænge ned til dens jødiske rødder og sætte sig ind i det, der skete i tiden mellem Det Gamle Testamente og Jesus.

Kan også købes som e-bog.

Bogen er en del af serien Bibelselskabets Håndbibliotek.

119,95

Forfatter: Søren Holst
Sidetal: 144 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-261-2
Mål: 11,6 x 19 cm.

Søren Holst, f. 1963, teolog, forfatter og foredragsholder og kendt som en af landets dygtigste formidlere af Bibelen og dens kulturhistorie. Gennem sit forskerliv har han arbejdet indgående med gammeltestamentlig teologi og det univers af idéer og tekster, der omgiver den. Han bidrog til oversættelsen af Det Gamle Testamente til nudansk, der udkom som Bibelen 2020, ligesom han også oversætter skønlitteratur fra moderne hebraisk.

Anmeldelser

Søren Hermansen, Kristeligt Dagblad:

"fremragende lille bog ... letlæselig og klar ... fortæller med stor pædagogisk sans i ni spændende kapitler om begrebet "den salvede" ... Holst åbner en forunderlig verden ... Endelig skal der lyde en juletak til Bibelselskabets Håndbogsserie, der med Holst’ bog nu er oppe på 11 titler. Det er en flot serie!" Fem stjerner

Andreas Riis Damgaard, Kirke.dk:

"Det er virkelig god formidling af et emne, der er kroget og komplekst. Bogen er relevant for enhver læser, der interesserer sig det mindste for feltet, eller blot ønsker at forstå det stof, der har formet så mange af vores kulturkreds største fortællinger fra Dostojevskij til Harry Potter. Lad os bare synge et Halleluja, for Holsts "Messias" – litteratur til tiden i enhver henseende."

Sara Dommerby Toft, Præsten (Præsteforeningens Blad):

"... fængende og letforståeligt sprog ... Bogen nyder i øvrigt godt af Holsts underfundige og underspillede humor ... [bogen] dækker sit område spændende og fyldestgørende. Den ville gøre sig godt i en studiekreds, og jeg tænker, at den ville være oplagt som fagbog for gymnasieelever og på seminarierne."