Den røde tråd i kristendommens historie

Undervisningsmateriale til mellemtrinnet med overblik over kristendommens historie.

Vidste du, at kristendommen er 2000 år gammel?

Den røde tråd i kristendommens historie møder du de allerførste kristne, som forfølges og myrdes på grund af deres tro. Du møder munken Poppo, der bærer glødende jern i sine bare hænder og får gjort Harald Blåtand kristen. Du møder også Martin Luther, der kæmper med paven i Rom, og Grundtvig, der digter om livet og friheden, og som ikke kan lide at gå i skole. Den røde tråd i kristendommens historie følger kirkens og kristendommens udvikling igennem 2000 år både ude i verden og hjemme i Danmark. Bogen er fyldt med kunstværker, fotografier og sjove tegninger, der sætter billeder på det, du læser. Og for hvert kapitel er der et lille leksikon, der forklarer svære ord og begreber.Bogens undervisningsvejledning udkommer primo 2013. Den røde tråd i kristendommens historie supplerer John Rydahls og Helle Krogh Madsens Den røde tråd i bibelen

169,95

Desværre udsolgt fra forlaget

Forfatter: Inger Røgild
Sidetal: 68 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-721-0

Martin Schwarz Lausten, professor emeritus og dr.theol., siger om bogen: 
 
"Fremstillingen er jævnt og ligetil fortalt. Det giver en fyldig oversigt over væsentlige bevægelser og personer i den danske kirkes historie. Fine informative illustrationer og bokse med præcise oplysninger".

Mette Richardt, lærer ved Friskolen i Lemming, siger om Den røde tråd-systemet:

"Den røde tråd er nemt materiale at gå til, også for mig som ikke-linjefagsuddannet lærer. Man kommer godt omkring og får rundet de relevante emner - ja, det bliver serveret for én!"

Anmeldelser
Birgitte Maria Smidt, Fagmagasinet Folkeskolen:

" ... en meget fin præsentation af kristendommens historie i Danmark og Europa ... Leksikalske informationer, der kan hjælpe til en mere præcis forståelse af ikke mindst det sproglige begrebsapparat, er medtænkt efter hvert afsnit, og det gør bogen velegnet til klasser med stor faglig spredning ... bogen anbefales utvetydigt, da den med sig bærer klar formidling af et af de væsentligste punkter for kulturfaget kristendomskundskab."

Heidi Visbech Madsen, Religionslæreren:

" ... fint og sobert materiale om kirkehistorie ... Meget fornemt, overskueligt og læsevenligt ... rigt illustreret af adskillige billeder og kunstværker fra især nordjyske kirker, men også fra verdenskunsten. Disse værker er yderst velvalgte og varierede i deres udtryk, illustrerer forfatterens store kunsthistoriske indsigt og giver læreren store muligheder for en varieret inddragelse af kunsten i sin undervisning ... glimrende materiale om et emne, som i sin helhed ellers kun er perifert berørt i skolesammenhæng.

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad:

"... imponerende, hvor meget historisk konkretion og hvor mange detaljer Inger Røgild leverer på ganske få sider. I tilgift har Den røde tråd i kristendommens historie en fortryllende flot billedside."

Mads Overmark, lektørudtalelse:

" ... skrevet i et sprog, der ikke bør give anledning til vanskeligheder ... Fint materiale til at skabe overblik og interesse. Skal samlingen fornys bør det indgå i overvejelserne."

Niels Clemmensen, Aalborg Stift:

"Med Inger Røgilds "Den røde tråd i kristendommens" historie har folkeskolen fået en fornem undervisningsbog i kirkens historie. Over 65 sider fortælles en levende beretning om kirkens historie"