E-bog: Det Gamle Testamente fra Bibelen 2020

Læs Det Gamle Testamente fra Bibelen 2020 som e-bog

Klik her for at købe e-bogen

I Bibelen står de store fortællinger i kø. På én gang religiøse og eksistentielle grundfortællinger og vigtig kulturarv. Her kan man læse og lytte og blive klogere på sig selv, på vores kultur og på den store fortælling om Gud og mennesker.

Teksterne til Det Gamle Testamente – ”Den Gamle Aftale” – er fra Bibelen 2020. Bibelen 2020 er Bibelen i en nudansk oversættelse, hvor flow og forståelse er i fokus. Den er oversat fra grundsprogene af eksperter i hebraisk, græsk og moderne dansk.

Se alle digitale udgaver af Bibelen 2020

Læs mere om Bibelen 2020 og alle dens formater

169,95

Find link til køb i beskrivelsen

Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-145-5
Udgave: E-bog

Det Gamle Testamente – ”Den Gamle Aftale” – er første del af Bibelen. Det begynder med fortællingerne om, hvordan Gud skabte verden. Med Adam og Eva og slangen i Edens have. Med Gud, der sender dem ud af haven til et liv med smerte og hårdt arbejde. Med Noa, der bygger et skib og redder dyrene og sin familie, da jorden bliver oversvømmet. Med Gud, der rejser en regnbue over jorden. Derpå følger en lang og dramatisk historie om forholdet mellem Gud og menneskene, mellem Gud og israelitterne. For hvad sker der, når folket ikke vil følge den aftale, de har indgået med Gud?

Det Gamle Testamente udgøres af 39 bøger fordelt i fire hovedgrupper: Loven, Historien, Visdomsskrifterne og Profeterne. Loven er de fem Mosebøger, de første fem bøger i Bibelen. Derefter følger Historien, som starter med Josvabogen (6. bog) og slutter ved Esters Bog (17. bog). Visdomsskrifterne tæller Jobs Bog (18. bog), Salmernes Bog (19. bog), Ordsprogenes Bog (20. bog), Prædikerens Bog (21. bog) og Højsangen (22. bog) – Bibelens store poesi. Til sidst følger Profeterne. Der er 17 i alt, de største hedder Esajas (23. bog), Jeremias (24. bog), Ezekiel (26. bog) og Daniel (27. bog).