E-bog: Når tro kommer på tværs

Etiske dilemmaer mellem religion og samfund

Klik her for at købe e-bogen

Debat- og fagbog, der ruster læseren til at finde, vurdere og argumentere for egne etiske grænser i krydsfeltet mellem religion og samfund.

Bogen vil udfordre mange læseres holdninger og grænser og er samtidig velegnet til undervisningsbrug på for eksempel pædagog- og lærerseminarier og sundhedsuddannelser.

Hvad gør lægen, når patienten vil overlade helbredelsen til Gud? Skal menuen i børnehaven både leve op til dansk madtradition og tilgodese religiøse behov? Bør alle sygehuse have et kirkerum, eller kan det erstattes af et multi-religiøst bederum?

Det er spørgsmål som disse Jacob Birkler undersøger i denne bog. Det sker under fire overskrifter: Seksualitet, sundhedsvæsenet, familie og børn samt det sociale. Og så får læserne tilmed en lynguide i håndtering af etiske dilemmaer.

Findes også som trykt bog  - klik her

119,95

Find link til køb i beskrivelsen

Forfatter: Jacob Birkler
Sidetal: 176 sider
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-214-8
Udgave: E-bog

Om forfatteren: Jacob Birkler (født 1974) er cand.mag. i filosofi og psykologi, ph.d. i medicinsk etik, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger. Han var formand for Det Etiske Råd 2011-2016 og deltager i den offentlige debat med et skarpt blik for vores samfunds aktuelle etiske udfordringer. 

Anmeldelser

Søren Hermansen, Kristeligt Dagblad:

"Der er store følelser dér, hvor tro og etik kommer på tværs ... heldigvis har Bibelselskabet turdet kaste handsken til en mere kvaliiceret debat ... Man kan kun blive klogere af at læse Birklers bog." Fire stjerner

Peter Holm Rasmussen, lektørudtalelse:

"En øjenåbner af en debat- og fagbog af meget høj kvalitet, der kun vil gøre én klogere på en lang række dagsaktuelle debatter."

Johannes Adamsen, Tidsskrift for professionsstudier:

"Birkler er sober, grundig, vidende, nuanceret og god til at overveje sagerne fra flere sider – alt det, som giver pondus til hans indledende bestemmelse af etik som besindelsens kunst. Bogen vil kunne være overordentlig nyttig på flere professionsstudier og vil kunne hjælpe til en god, nuanceret og frugtbar indførelse i en række problemstillinger og dilemmaer, hvor dilemmaets karakter faktisk tages alvorligt. Det vil kunne hjælpe til at forstå etik ikke bare som problemer, som skal løses, men også som åbne og sammensatte spørgsmål, hvor dialogen og respekten for de involverede oftest er vigtigere end løsninger og hurtige anvisninger."