Når tro kommer på tværs

Etiske dilemmaer mellem religion og samfund

Debat- og fagbog, der ruster læseren til at finde, vurdere og argumentere for egne etiske grænser i krydsfeltet mellem religion og samfund.

Bogen vil udfordre mange læseres holdninger og grænser og er samtidig velegnet til undervisningsbrug på for eksempel pædagog- og lærerseminarier og sundhedsuddannelser.

Hvad gør lægen, når patienten vil overlade helbredelsen til Gud? Skal menuen i børnehaven både leve op til dansk madtradition og tilgodese religiøse behov? Bør alle sygehuse have et kirkerum, eller kan det erstattes af et multi-religiøst bederum?

Det er spørgsmål som disse Jacob Birkler undersøger i denne bog. Det sker under fire overskrifter: Seksualitet, sundhedsvæsenet, familie og børn samt det sociale. Og så får læserne tilmed en lynguide i håndtering af etiske dilemmaer.

Findes også som e-bog - klik her

 

229,95

Forfatter: Jacob Birkler
Sidetal: 176 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-213-1
Mål: 12,5 x 20 cm.

Om forfatteren: Jacob Birkler (født 1974) er cand.mag. i filosofi og psykologi, ph.d. i medicinsk etik, foredragsholder og forfatter til en lang række bøger. Han var formand for Det Etiske Råd 2011-2016 og deltager i den offentlige debat med et skarpt blik for vores samfunds aktuelle etiske udfordringer. 

Anmeldelse

Peter Holm Rasmussen, lektørudtalelse:

"En øjenåbner af en debat- og fagbog af meget høj kvalitet, der kun vil gøre én klogere på en lang række dagsaktuelle debatter."