Gud og alle hendes kvinder

Et gratis materiale fra serien "En aften i kirken"

Download materialet her

Denne elektroniske udgivelse, ”Gud og alle hendes kvinder”, er inspiration til en anderledes gudstjeneste i kirken. Et arrangement med øje for kvinderne i Bibelen og for de kvindelige gudsbilleder.

Op gennem kirkens historie har de bibelske kvindeskikkelser været beskrevet stereotypt: Oftest som mor til nogen eller hustru til nogen, og ofte uden at blive nævnt ved navn. Og ellers som enten prostituerede eller som jomfruer – og meget lidt andet. Men der er faktisk mange handlekraftige, snedige og passionerede kvinder i Bibelen. Og uden dem, har vi ikke blik for det mangfoldige kvindebillede, som Bibelen faktisk har.

0,00

Find link til download i beskrivelsen

Forfatter: Tine Illum og Søren Andresen
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: PDFgudogallehendes
Mål: A4

Materialet til gudstjenesten ”Gud og alle hendes kvinder” er én lang fil til download og print. Men materialet deler sig i fire – først en Introduktion, så en del med Liturgien til lederne af gudstjenesten, dernæst et Sangark til deltagerne og endelig et Faktaark. Gudstjenesten indeholder en del nye salmer, bibel-veksellæsning, bønner og en tegnhandling, hvor der opfordres til lystænding.

Forfatterne, præst Tine Illum og organist Søren Andresen, er optaget af udvikling, styrkelse og fornyelse af gudstjenestetyper. De har stor erfaring med at afholde arrangementer i samarbejde med frivillige og kirkens personale. 

Gudstjenesten Gud og alle hendes kvinder er den anden udgivelse i serien En aften i kirken. Første udgivelse er Kærlighedssangen i kirken.