Lydbog: Som Sørine læser Bibelen

Sørine Gotfredsens personlige introduktion til Bibelen

Klik her for at købe lydbogen

Varmt og personligt deler Sørine Gotfredsen i denne bog ud af sine livserfaringer og tanker. Forfatteren er kendt i offentligheden for skarpe og eftertænksomme analyser af vores kultur og samfund – og for modet til at stikke næsen frem med ikke altid populære synspunkter. 

Som Sørine læser Bibelen tager hun læseren med gennem Bibelen og fortæller undervejs om, hvordan den har præget hendes liv og holdninger. Samtidig spejler Gotfredsen en række aktuelle samfundsdebatter og værdikampe om fx dødshjælp, nationalfølelse, feminisme og identitetstænkning i Bibelens tekster. 

Bogen kredser om de store spørgsmål i livet med hinanden og med Gud. Om ansvar og mening, om venskab og fortvivlelse, om kærlighed og tro. En personlig introduktion til Bibelen, som for forfatteren er verdens vigtigste bog. 

Klik her for at købe som e-bog
Klik her for at købe som fysisk bog

129,95

Find link til køb i beskrivelsen

Forfatter: Sørine Gotfredsen
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 987-78-7232-184-4
Udgave: Lydbog

Sørine Gotfredsen (født 1967) er præst, journalist, debattør og forfatter. Hun har blandt andet skrevet: ”At leve med Kierkegaard” (2013), ”Løft blikket – nåde i narcissismens tid” (2015), ”Fri os fra det onde” (2017), "Livskraft" (2023) og "50 bibeltekster du skal kende" (2023).

Anmeldelser

Pia Søltoft, Berlingske:

"Sørine Gotfredsen har skrevet en moderne bibelhistorie, som bør ligge i enhver husstand. Den er velskrevet, sproget er ukrukket og flydende, og bogen er båret af den lethed og fortælleglæde, der følger af et indgående og indlevet kendskab til den store bog, der har formet værdigrundlaget i den vestlige verden ... Det er som et eksistentielt Kinder-æg for søgende voksne." Seks stjerner

Thomas Reinholdt Rasmussen, Kristeligt Dagblad:

".. en flot og personlig bog ... Det er en læsning af Bibelen og liv sammen, og det gøres godt, og det er refleksioner til tiden. Faktisk en lille troslære – eller katekismus om man vil." Fem stjerner

Mikael Jalving, Jyllands-Posten:

"Bogen indeholder mange nøgler til Bibelens univers, og dens bedrift er at vise, hvordan den gamle bog stadig er med os i dag ... flere vil kunne forstå, hvorfor den er god at kende ... Sørine Gotfredsen har nok en gang skrevet en bog, der bider samtiden i haserne." Fire stjerner

Kristian Ditlev Jensen, Weekendavisen:

"Gotfredsen læser kronologisk - og hun slår sit falkeblik ned, så essensen kan uddrages af de gamle tekster ... Bogen stikker dybt. Og årsagen er, at forfatteren har noget på hjerte. Hun opponerer mod den moderne leflen for individet som helt selvberoende, fordi den verdensorden truer med at ødelægge fællesskabet."

Kirsten Krog, Udfordringen:

"Som Sørine læser Bibelen er en fremragende bog … Bogen er holdt i forfatterens sædvanlige stil, der på den ene side er objektiv og saglig og på den anden side meget personlig og ærlig. Denne dobbelthed i stilen, som hun fuldt ud behersker, gør læsningen levende og fængslende … Gotfredsen har en evne til at nå ind til sagens kerne i de enkelte bibelske tekster, så Bibelens budskab kommer til at stå klart for læseren."

Eva Zierau, Kulturkupéen:

"Som Sørine læser Bibelen er en fornøjelse at læse, om man er troende eller ej ... et vellykket forsøg på at transformere flere tusind års gamle tekster til et sprog, vi kan forstå i 2020 og sætte det ind i en moderne kontekst ... Læs bogen og bliv klogere på livet, dig selv og dine rødder."

Lasse Holmgaard Iversen, Bibellæser-Ringen:

"... den fornemmelse jeg sad med, da bogens sidste side var læst, var ikke skepsis. Det var respekt ... Gotfredsen er virkelig god til at balancere en tydelighed i at Bibelen har noget at sige alle mennesker, uden at hun trækker den ned over hovedet"