To om tro

Kristendommens modsætninger mødes

To mennesker, der står i hver sit hjørne af folkekirken, har brugt et år på at tale og skrive sammen.

Om livet og døden. Om sorg og håb. Om kærlighed og køn. Om lidelse og opstandelse. Om hvem eller hvad Gud er. Og om synet på andre religioner i en verden, som forandrer sig hurtigere end nogensinde.

Personligt og ærligt fortæller de to i denne bog om, hvad troen og tvivlen betyder i deres liv.

Bogen kræver ingen særlige forudsætninger, men kan læses af alle, der er nysgerrige efter at vide mere om kristendommens inderste budskaber uden at blive påduttet, hvad de skal mene.

149,95

Forfatter: Benedicte Hammer Præstholm & Jens Ole Christensen
Sidetal: 192 sider.
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-717-3
Mål: 13,7 x 19 cm

To om tro handler om:

 • Liv
 • Lidelse
 • Ægteskab
 • Tvivl
 • De andres tro
 • Kors
 • Håb
 • Tilgivelse
 • Kirke
 • Næstekærlighed
 • Omstillingsparathed
 • Gud

Anmeldelse

Dr.theol. Hans Jørgen Lundager Jensen, kristendom.dk:

"I dag har grundtvigianere og missionsfolk en fælles udfordring: de ’almindelige mennesker’, som måske gerne vil komme i kirken en gang imellem, men som ikke vil skældes ud og ikke vil inddrages i kampe, som de ikke føler, vedkommer dem. At gøre sig meningsfuld over for dem kan gøre selv fødte modstandere nærmest flintrende forsonlige. Dét er for mig det væsentligste indtryk fra denne lille, sympatiske og i øvrigt velskrevne bog."

Hør et sprudlende indslag om To om tro fra Radio24syv med Jan Gintberg, Gertrud Højlund, Benedicte Præstholm og Jens Ole Christensen. Indslaget starter på minuttal 27:09

Anmeldelse, Dansk Kirketidende:

"Benedicte Hammer Præstholm og Jens Ole Christensen er et umage par at sætte sammen, men de er begge kloge teologer med livserfaring ... Samtalerne er under redaktion af Morten Thomsen Højsgaard blevet til en bog med mange fine og aktuelle betragtninger."

Bo Nygaard Larsen, Danske Sømands- og Udlandskirkers blad:

"Her er bogen til det meste og mere til ... Bogen kræver ingen særlige forudsætninger, men kan læses af alle, der er nysgerrige efter at vide mere om kristendommens inderste budskaber uden at blive påduttet, hvad de skal mene."

Peter Søes, Tro & Mission:

"Begge forfattere skriver flydende, og bogen er letlæst. Emnerne er alle nogle, som enhver kristen leder jævnligt bliver spurgt til ... Jeg tror ikke, der er nogen i den bibeltro lejr i Danmark, som ville kunne gøre det bedre".

Lasse Holmgaard Iversen, Indre Missions Tidende:

"... et emne, som vi trænger til at få belyst ... Og den gør det i en form, som er god: To dygtige mennesker med forskellige syn på, hvordan vi skal læse Bibelen, diskuterer nogle af de temaer, som man oftest er uenige om ... Der er ikke tale om endnu et trættende eksempel på "mudderkastning", som vi har set så mange gange før, men i stedet får vi lov at lytte til en god snak i klar tale ... diskussionen er relevant og klar".

Jan Nilsson, Kirken Underviser:

"... en god samtalebog ... sober og saglig .. en udmærket introduktion til nogle af de forskellige holdninger, som er repræsenteret i folkekirken ... en appetitvækker på selv at tænke og diskutere videre over emnerne. Som samtalebog lægger den op til, at samtalen og refleksionen fortsætter, enten hos os selv i studiegrupper eller undervisningssammenhæng."

Kristian Kristiansen, Udfordringen:

"Det er berigende samtaler, og tonen er overalt venligt respektfuld, som når gamle venner mødes. Og selvom der er megen uenighed mellem de to (fx i spørgsmål om kvindelige præster og vielsesritualer for homoseksuelle), er der også god og forløsende enighed"

Niels Roe Rasmussen, Helsingør Dagblad:

"Bogen bevæger sig fint mellem konkrete og abstrakte emner – mellem det jordnære og det himmelske. Præsternes samtale er orkestreret som en jovial og begavet korrespondance, hvor de øser ud af deres religiøse og filosofiske overvejelser omkring emner som tro, tvivl, næstekærlighed og ikke mindst Gud. Bogen er holdt i et uhøjtideligt sprog og spækket med rammende citater og tankevækkende refleksioner. Man suser frydefuldt og udfordret igennem bogen og føler sig efterfølgende foranlediget til at genlæse Biblen og flere bøger om religion. Bogen er et glimrende og mere dybsindigt supplement til den eviggyldige diskussion om tro, der fylder landets avisspalter."

Læs stort interview fra Kristeligt Dagblad med forfatterne bag bogen.

Oplev To om tro LIVE: Benedicte Hammer Præstholm og Jens Ole Christensen holder foredrag sammen om bogens emner med både humor og dybde. De kan bookes her.

Benedicte Hammer Præstholm, født 1978, cand.theol. og præst i den grundtvigske valgmenighed i Mellerup ved Randers.

Jens Ole Christensen, født 1956, cand.theol. og generalsekretær i Luthersk Mission.