Xander_lydspor
I anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum udgiver Xander en sang om Adam og Eva. Sangen er en del af musikprojektet Lydspor fra Bibelen. Foto: L. Drori/Bibelselskabet.

03.08.2014 Bibelselskabet

Xander ser sig selv i fortællingen om Adam og Eva

Det er blevet et tabu at være religiøs i dag, og det er en skam, siger musikeren Xander, der har skrevet en sang med afsæt i bibelhistorien om Adam og Eva.

”Religion får skyld for alle mulige krige og al mulig dårligdom i verden. Det er synd, synes jeg. Det er jo ikke religionens skyld, at tumper rundt omkring gør dårlige ting i religionens navn.”

Sådan siger musikeren Xander i forbindelse med lanceringen af nummeret Adam & Eva. Et nummer, han har skrevet på baggrund af Bibelens tekst i Første Mosebog kapitel 2,4 – 3,23 om de to første mennesker på jorden. Sangen handler om at kende sig selv og dem, man holder af. På godt og på ondt – og netop dét er en af Bibelens helt centrale pointer, siger han.

”Det er lidt socialt tabu at være religiøs i dag, og i dag er der gået politik i alt. Det plejede at være religionen, der samlede folk og fik dem til at huske de gode værdier.”

Xander kalder det ”en stor ære” at få lov til at formidle teksten om Adam og Eva og deres syndefald. Han siger også, at sangskrivningen fik ham til at tænke over sine egne fejl – i kærlighedslivet, men også i forhold til at tilgive, når venner og familie begår fejl.

Xander:

  • Xander debutterede i 2010 med hitsinglen Det burde ikke være sådan her, og i 2011 udkom Os to og mine lagner, der blev valgt som P3’s uundgåelige.
  • I 2012 var han coach i TV2's sangkonkurrence Voice – Danmarks største stemme.

På bibelselskabet.dk/lydspor kan Adam & Evahøres gratis i en måned efter udgivelsen. Den kan også købes via iTunes og streamingtjenester.

ADAM & EVA UDKOMMER DEN 4. AUGUST.

Adam & Eva er en del af Bibelselskabets musikprojekt Lydspor fra Bibelen, der udkommer i anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum. I løbet af 2014 udgiver 12 musikere deres nyfortolkninger af nogle af de mest kendte bibeltekster. Sangene samles på et album til november. Overskuddet fra projektet går til hiv/aids-ramte børn i Swaziland.

LÆS MERE, OG FIND PRESSEBILLEDER PÅ BIBELSELSKABET.DK/200/PRESSE.

Lydspor fra Bibelen - Xander.
Foto: L. Drori/Bibelselskabet.

Om Lydspor fra Bibelen

Xanders sang Adam & Eva er en del af musikprojektet Lydspor fra Bibelen, hvor 12 kendte kunstnere har fået frie hænder til at nyfortolke hver deres centrale bibeltekst. 

Anledningen er Bibelselskabets 200 års jubilæum.

I løbet af 2014 udkommer sangene digitalt, og i november samles de på et album. 

Overskuddet fra sangene kommer hiv-ramte børn i Swaziland til gode.

Læs mere om musikprojektet Lydspor fra Bibelen.