Fastelavnsboller
Fastelavnsboller findes i mange varianter og det er en gammel tradition at spise dem, når man fejrer fastelavn. Foto: Bibelselskabet.

23.02.2017 Bibelselskabet

Bag selv lækre fastelavnsboller

Fastetiden står for døren, men inden da skal der først spises masser af fastelavnsboller! Prøv denne opskrift, som både er nem og god

Af opskriften bliver der ca. 30 fastelavnsboller fyldt med kagecreme.

Start med at lave cremen:

Creme

  • 3 æg
  • 5-6 spsk. sukker
  • 4-5 spsk. mel
  • 6 dl. mælk
  • Vanilje

Æg og sukker piskes sammen. Tilsæt mel og rør jævn. Pisk mælk og vanilje i. Bringes i kog og koges ca. 2 min. Må gerne være tyk og afkølet før den kommes i bollerne.

Dej

  • 3 dl. mælk
  • 100 gram gær
  • 9 spsk. sukker
  • 3 æg
  • 225 gram smør
  • Ca. 750 gram mel

Gæren udrøres i den lune mælk. Tilsæt sukker, æg, smeltet afsvalet smør og mel. Ælt dejen igennem til den er blank og smidig. Skal ikke hæve før cremen er i.

Dejen rulles ud i en stor firkant, som deles i små firkanter (det kan være nødvendigt at rulle hver lille firkant yderligere ud, umiddelbart før cremen kommes på). Kom creme på og fold sammen om cremen – samlingen skal vende nedad, når du lægger fastelavnsbollerne på bagepladen. Skal hæve i ca. 45 min.

Pensles med æg. Bages 10-15 min. ved 225 grader.

Når fastelavnsbollerne er kølet noget af, pyntes de enten med flormelis eller glasur. Velbekomme!