Hella Joofs småkager. Foto: Søren Rønholt.
Opskriften på "Vorherres yndlingskager" stammer fra bogen "Det daglige brød", som er udgivet på Bibelselskabets Forlag. Foto: Søren Rønholt.

10.12.2015 Hella Joof, fra bogen "Det daglige brød"

Bag "Vorherres yndlingskager" med Hella Joof

Hvad mon "Vorherres yndlingskager" består af? Ifølge Hella Joof skal der krydderier fra hele verden i dejen, og så skal kagerne formes som mennesker, hjerter og himlens stjerner

Det skal du bruge:

  • 500 g hvedemel
  • 1 kvart tsk. bagepulver
  • 1 stang vanille
  • 400 g smør
  • 1 stort æg
  • 250 g forskelligt sukker, lidt brunt, lidt hvidt, lidt kokossukker, lidt rørsukker
  • 125 g mandler

Sådan skal du gøre:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Smut mandlerne og hak dem så fint, så fint.

Rør hvedemel, bagepulver og vaniljekorn sammen i din pæneste skål. Nulr smørret i.

Pisk æg og sukker sammen i en anden flot skål og tilsæt det til melblandingen. Tilsæt også de finthakkede mandler.

Drys lidt kardemomme, en anelse muskatnød, lidt revet øko-citronskal, et smut citrongræs, og hvad du ellers kan lide af krydderier fra den store verden, ud over skålen, alt sammen, lidt her, lidt der.

Ælt nu blandingen sammen til en smuk skinnende dej. Rul med kagerullen dejen ud på en bageplade med bagepapir, som er gnedet med smør.

Stik kagerne ud med din yndlingsform. Vi har brugt menneskeform, hjerteform og stjerneform, for det er Vorherres yndlings: Mennesker, kærlighed og himlens stjerner.

Stil bagepladen køligt i 15 minutter. Bag Vorherres yndlingskager ved 185 grader i cirka 8 minutter. Sid eventuelt og kig ind i ovnen imens. Det er så hyggeligt, og så brænder de heller ikke på. 

Lad dem køle af på en bagerist. Spis dem sammen med  nogen, du godt kan lide.

Læs mere i bogen "Det daglige brød"

Hella Joofs opskrift på småkager stammer fra bogen "Det daglige brød". Med sine 12 essays byder bogen på flere sjove, anderledes og vidt forskellige møder mellem mad og tro, mellem næring og nydelse, mellem vin og spiritualitet, mellem brød og krop.



Køb bogen her

Det daglige brød

En indbydende bog med 12 essays om mad og bibel. Bogen indeholder også opskrifter.
Det daglige brød
25,00

Forfatter: Redigeret af Kristian Ditlev Jensen
Sidetal: 164 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-785-2