Bibelen online

Josvabogen Kapitel 4

De tolv sten i Gilgal

Da hele folket så var kommet over Jordan, sagde Herren til Josva: »Vælg tolv mænd af folket, én fra hver stamme, og sig til dem, at de skal tage tolv sten op her ude fra Jordan, fra det sted, hvor præsterne står, bringe dem med over og stille dem på det sted, hvor de slår lejr for natten.«

Derpå kaldte Josva de tolv mænd til sig, som han havde udpeget blandt israelitterne, én fra hver stamme, og sagde til dem: »Gå foran Herren jeres Guds ark midt ud i Jordan; hver af jer skal tage en sten op på skulderen, svarende til tallet på israelitternes stammer. Det skal være et tegn blandt jer. Når jeres sønner i fremtiden spørger: ›Hvad er det for sten?‹ skal I svare: ›Vandet i Jordan forsvandt foran Herrens pagts ark; dengang den gik over Jordan, forsvandt vandet i Jordan.‹ Disse sten skal for israelitterne være mindesten til evig tid.« Israelitterne gjorde, som Josva havde befalet; de tog tolv sten op midt ude i Jordan, sådan som Herren havde sagt til Josva, svarende til tallet på israelitternes stammer, og de bragte dem med sig over til lejren og stillede dem dér. Og midt ude i Jordan på det sted, hvor de præster stod, som bar pagtens ark, rejste Josva tolv sten, og dér står de den dag i dag.

Præsterne, som bar arken, blev stående midt ude i Jordan, indtil alt det var udført, som Herren havde befalet Josva at sige til folket, ganske som Moses havde befalet Josva. Og folket skyndte sig over. Da alle var kommet over, kom også Herrens ark over, og præsterne gik i spidsen for folket. Rubenitterne, gaditterne og halvdelen af Manasses stamme rykkede i række og geled over i spidsen for israelitterne, sådan som Moses havde givet dem besked om. Med våben i hånd gik omkring fyrre tusind mand for Herrens ansigt over floden til kamp på Jerikosletten. Den dag gjorde Herren Josva stor i alle israelitternes øjne, og de frygtede ham, så længe han levede, ligesom de havde frygtet Moses, så længe han levede.

Herren sagde til Josva: »Sig til præsterne, som bærer Vidnesbyrdets ark, at de skal gå op fra Jordan.« Og Josva befalede præsterne at gå op fra Jordan. Så snart præsterne, som bar Herrens pagts ark, var kommet op fra Jordan og havde sat foden på det tørre land, vendte vandet i Jordan tilbage, og floden gik over sine bredder som før.

Folket kom op fra Jordan den tiende dag i den første måned. De slog lejr i Gilgal i den østlige udkant af Jerikos område. De tolv sten, som de havde taget fra Jordan, rejste Josva i Gilgal, og han sagde til israelitterne: »Når jeres sønner i fremtiden spørger deres fædre: Hvad er det for sten? skal I fortælle dem: Her gik Israel tørskoet over Jordan, fordi Herren jeres Gud udtørrede Jordanfloden foran jer, indtil I var kommet over, ligesom Herren jeres Gud gjorde med Sivhavet, som han udtørrede foran os, indtil vi var kommet over. Det skete, for at alle jordens folk skal vide, at Herrens hånd er stærk, og for at de altid skal frygte Herren jeres Gud.«

Krydshenvisning:

Jos 3,12

Krydshenvisning:

2 Mos 12,26

Krydshenvisning:

Jos 3,16

Krydshenvisning:

Jos 3,17

Krydshenvisning:

Jos 1,12-16

Krydshenvisning:

Jos 3,7

Krydshenvisning:

Jos 5,9-10

Krydshenvisning:

Jos 3,14-17

2 Mos 14,21-22

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd