Bibelen online

Josvabogen Kapitel 5

Da alle amoritterkongerne vest for Jordan og alle kana'anæerkongerne ved Havet hørte, hvordan Herren havde udtørret Jordanfloden foran israelitterne, indtil de var kommet over, mistede de modet og følte sig magtesløse over for israelitterne.

Omskærelsen og påsken

På den tid sagde Herren til Josva: »Lav dig nogle flinteknive, og omskær så israelitterne igen.« Så lavede Josva sig flinteknive og omskar israelitterne ved Forhudshøjen.

Når Josva skulle omskære dem, var det, fordi alle de mænd, der var draget ud af Egypten, alle krigerne, var døde undervejs i ørkenen, efter at de var draget ud af Egypten. Alle de, der var draget ud, havde været omskåret; men alle de, der var født undervejs i ørkenen, efter at de var draget ud af Egypten, var ikke blevet omskåret. For i fyrre år vandrede israelitterne i ørkenen, indtil alle de krigere, der var draget ud af Egypten, var omkommet. De havde ikke adlydt Herren, og derfor havde Herren svoret, at han ikke ville lade dem få det land at se, som han havde lovet deres fædre at give os, et land, der flyder med mælk og honning. Men de sønner, som Herren lod vokse op efter dem, dem omskar Josva; de var uomskårne, eftersom de ikke var blevet omskåret undervejs.

Da alle var blevet omskåret, holdt de sig i ro i lejren, indtil de kom sig. Herren sagde til Josva: »I dag har jeg væltet forsmædelsen fra Egypten bort fra jer.« Derfor kaldte han det sted Gilgal, og det hedder det den dag i dag.

Mens israelitterne lå i lejr i Gilgal, fejrede de påsken på Jerikosletten om aftenen den fjortende dag i måneden. Dagen efter påsken begyndte de at spise af landets afgrøde, usyrede brød og ristet korn. Netop denne dag begyndte de på det, og fra den dag hørte mannaen op. Da israelitterne begyndte at spise af landets afgrøde, fik de ikke længere manna. Det år spiste de af det, der blev høstet i Kana'an.

Herrens hærfører

Engang mens Josva opholdt sig ved Jeriko, fik han øje på en mand, der stod foran ham med draget sværd i hånden. Josva gik hen til ham og sagde: »Hører du til os eller til vores fjender?« Han svarede: »Nej, jeg er fører for Herrens hær. Nu er jeg kommet.« Da kastede Josva sig til jorden og sagde til ham: »Hvad har min herre at sige til sin tjener?« Herrens hærfører svarede: »Tag dine sandaler af, for det sted, du står på, er helligt.« Det gjorde Josva.

Krydshenvisning:

Jos 2,11 2,24

Krydshenvisning:

2 Mos 4,25

1 Mos 17,12-14

Krydshenvisning:

4 Mos 14,28-35

Note:

På hebraisk er der ordspil mellem Gilgal og væltet ... bort.

Krydshenvisning:

Jos 4,19

Krydshenvisning:

2 Mos 12,1-13

4 Mos 9,5

Krydshenvisning:

2 Mos 16,35

Krydshenvisning:

2 Makk 11,6

2 Mos 23,23 23,31

Krydshenvisning:

2 Makk 11,6

Krydshenvisning:

2 Makk 11,6

2 Mos 3,5

Drengen der ville tælle stjernerne

Og mange flere af de allerbedste historier fra Det Gamle Testamente
Drengen der ville tælle stjernerne
299,95

Forfatter: Louise Langhoff Koch
Illustrator: Birgitte Ahlmann
Sidetal: 160 sider
Indbinding: Indbundet m. lærredsryg
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-317-6
Mål: 20,5 x 26 cm
Andet: Med læsebånd