Glade hjemløse: "Det er en kærligheds-erklæring, det I gør!". Foto: Bibelselskabet.
Flere hjemløse tog imod tilbuddet om en bibel, som blev overrakt af Bibelselskabets værtinde Connie Terndrup (th). Foto: Jeppe Sloth Carlsen.

27.01.2016 Mia Geisler

Glade hjemløse: "Det er en kærligheds-erklæring, det I gør!"

I weekenden tog Bibelselskabet fat på at uddele gratis bibler og poser med dagligdags fornødenheder til hjemløse i København. Der er stadig brug for støtte til hjemløse

Det er koldt udenfor. Særligt, hvis man er hjemløs. Bibelselskabet, The Street Store København, og SAND - de hjemløses landsorganisation, gik derfor sammen om at uddele bibler, varm mad og tøj til hjemløse ved et arrangement i København den 23. januar.

Der var en god stemning og mange fremmødte gav udtryk for, at de var rigtig glade for det frivillige initiativ. Varm suppe og ris blev serveret hele dagen igennem, og folk kom forbi med tøj til de hjemløse. Flere hjemløse benyttede sig af kasserne og stativerne med varmt tøj.

Tilbud om gratis bibler

Bibelselskabet havde fabrikeret over hundrede poser med almindelige fornødenheder, som de hjemløse kunne tage til sig selv og deres venner. Derudover donerede Bibelselskabet både danske og grønlandske bibler som et tilbud til de hjemløse, som måtte ønske en bibel.

En dansk mand var utroligt glad for, at han fik mulighed for at få en bibel:

”Jeg vil gerne sige tak, fordi I har givet mig en bibel. Det er ikke hver dag, man får en bibel!”

Han tilføjede, at arrangementet er en kærlighedserklæring til de hjemløse.

I løbet af dagen slap de grønlandske bibler op, og der var da også stor begejstring for tilbuddet om bibler:

"Det er jo nogle gode historier, der er gode at læse, inden man sover. Min mor bliver bare så stolt af mig!", sagde en af de hjemløse med et fast greb om sin nye bibel.

Jeg vil gerne sige tak, fordi I har givet mig en bibel. Det er ikke hver dag, man får en bibel!

Fortsat brug for støtte til hjemløse

Det er ikke kun ved arrangementet i København, at der var brug for bibler. Bibelselskabet får jævnligt henvendelser fra kirker, som efterspørger bibler og bibelsk materiale til hjemløse. Derfor har Bibelselskabet nu startet en indsamling til netop dette formål.

Bidragene vil også gå til akutte behov som for eksempel suppe, tandbørster og andre fornødenheder.

Bibelselskabet støtter hjemløse

Bibelselskabet har støttet initiativet The Street Store København og har doneret bibler på dansk og grønlandsk. Desuden uddelte Bibelselskabet poser med dagligdags fornødenheder til de hjemløse. The Street Store København er en frivilligt drevet organisation, som indsamler og uddeler tøj til hjemløse og flygtninge. Se deres Facebookside her.