Sommerhøjskole 2014
Foto: Silkeborg Højskole.

23.01.2020 Af Bibelselskabet

En tid til højskole

KURSET ER AFLYST PGA. CORONASITUATIONEN - Oplev en uge med samtaler om tro, kunst, kristendom og Bibelen set fra alle vinkler, når Bibelselskabet sammen med Silkeborg Højskole for 8. gang inviterer til sommerhøjskole

BEMÆRK: KURSET ER AFLYST PGA. CORONASITUATIONEN

Det populære sommerkursus på Silkeborg Højskole er nu åbent for tilmelding! Vi inviterer forfattere, kunstnere, salmedigtere, præster, filminstruktører og komponister ind og beder dem give et bud på, hvordan Bibelens fortællingerne om Gud og mennesker fascinerer og præger dem. 

Højskoleugen er en uge med tid til at græde og en tid til at le, en tid til at tie og en tid til at tale, en tid til at gemme hen og til at kaste bort, som Prædikerens Bog siger det. Kurset er samtidig en klassisk højskoleoplevelse med samtale, foredrag, fællessang, udflugter, workshops og samvær med andre, der også interesserer sig for kristendom, tro, eksistens og Bibelens uendelige facetter. 

Bibel og højskole er en oplagt kombination

Kursusledere er Birgitte Stoklund Larsen, generalsekretær i Bibelselskabet og Jacob Zakarias Eyermann, cand. theol. og højskoleforstander. Birgitte Stoklund Larsen siger om højskoleopholdet:

“Sorg og glæde, svigt og kærlighed, liv og død. Både i Bibelen og på højskolerne tages de største og de vigtigste temaer op, så kombinationen af bibel og højskole er helt oplagt for den, der vil hive en uge ud af kalenderen for at tage livtag med de store spørgsmål. Bibelselskabet og Silkeborg Højskole har de seneste år samarbejdet om en velbesøgt højskoleuge om Bibelen, vores kulturs vigtigste bog. Det er klassisk højskole med foredrag og kunst, med sang og samvær. Det er en stor glæde igen at være med til at invitere til højskoleuge med Bibelen som omdrejningspunkt.”

Tid: 14.-20. juni 2020
Sted: Silkeborg Højskole
Pris: 4.450 kr. pr. person i dobbeltværelse, 5.200 kr. for enkeltværelse

Udpluk fra programmet

 • Gud, du er jo lige her – Sådan lever jeg med min tro
  // Forfatter og journalist Charlotte Rørth fortæller om sin seneste bog 
 • Kunsten gennem kirken gennem tiden – er der en kanon?
  // ved forfatter, teolog og kunsthistoriker Lisbeth Smedegaard Andersen
 • H.C. Andersen og evangeliet
  // ved biskop Marianne Christiansen
 • Hvilke ord skal jeg vælge?
  // oversættelsesworkshop ved Ph.D., emeritus lektor Else Kragelund Holt
 • Sangaften med salmedigter Iben Krogsdal.
 • Udflugt til Museum Jorn
 • Sangaften og ølsmagning
 • Festmiddag og festaften

Særpris for unge 

Er du under 30 år, har du mulighed for at vælge soveplads på en madras i et klasseværelse, der denne uge fungerer som sovesal. Prisen for kurset er så kun 1450 kr. Vi yder desuden 50% studierabat på dobbeltværelser. 

Klik her for at se tilmelde dig

Gud, du er jo lige her

Sådan lever jeg med min tro
gu du er jo
249,95

Forfatter: Charlotte Rørth
Sidetal: 190 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Gyldendal
Varenummer: 978-87-02-27859-0
Mål: 13 x 19 cm.