En hilsen på dåbstræet.
En barnedåb kan fejres på mange måder. Her er et bud på en fin måde at ønske dåbsbarnet godt på vej. Og så pynter det samtidig ved festen! Foto: Ann Degen.

30.03.2017 Anna Sofie Casse

Lav et ønsketræ til dåben

Ønsk dåbsbarnet godt på vej! Lav et ønsketræ ved dåbsfesten, hvor gæsterne kan sætte små sedler på med ønsker for dåbsbarnet. Sognepræst Peter Nejsum giver her fem gode bud på, hvad man kan skrive.

Lyden af talende gæster. Latter, sange – og ikke mindst kærlig pludren med det lille dåbsbarn. Det er meget forskelligt, hvordan dåben fejres, efter barnet har fået sit navn og er blevet velsignet i kirken.

En måde at ønske det lille dåbsbarn godt på vej er at skrive ønsker og hilsner til barnet, som kan læses igen, når barnet er blevet større. Hvis man sætter sedlerne på et lille træ eller nogle fine grene, så bliver det endda også til en flot dekoration til festen!

Læs sognepræst Peter Nejsums gode forslag til sådanne ønsker i billedserien herover og lad dig inspirere!

Dåbstræ
"Må du altid mærke, at de vigtigste ting i livet ikke er nogen man selv skaber, men det man får gennem andre: Gennem deres kærlighed, omsorg og rummelighed." Foto: Ann Degen.
Dåbstræ
"Må du blive ved med at undre dig og se verden som et forunderligt sted." Foto: Ann Degen.
Dåbstræ
"Må vor Herre være med dig alle dage, som han lovede - alle dage, også de dage der er svære og de dage, hvor man ikke kan se nogen Gud." Foto: Ann Degen.
Dåbstræ
"Må du aldrig have svært ved at tro - tro på dig selv, tro på livet, tro på Gud." Foto: Ann Degen.
Dåbstræ
"Må du altid vide, at du har værdi i dig selv. At du er et menneske elsket af Gud, uanset hvad der sker." Foto: Ann Degen.
Dåbstræ
Ønsk dåbsbarnet godt på vej! Lav et ønsketræ ved dåbsfesten, hvor gæsterne kan sætte små sedler på med ønsker for dåbsbarnet. Det er en fin måde at ønske dåbsbarnet godt på vej, der samtidig pynter ved festen. Foto: Ann Degen.