Når tro kommer på tværs

18.03.2021 Pressemeddelelse

Ny bog om etiske dilemmaer mellem religion og samfund

Ny debat- og fagbog ruster læseren til at finde, vurdere og argumentere for egne etiske grænser i krydsfeltet mellem religion og samfund

Hvad gør lægen, når patienten vil overlade helbredelsen til Gud? Skal menuen i børnehaven både leve op til dansk madtradition og tilgodese religiøse behov?

Det er spørgsmål som disse, Jacob Birkler undersøger i sin nye bog, Når tro kommer på tværs. Det sker under fire overskrifter: Seksualitet, sundhedsvæsenet, familie og børn samt det sociale. Og så får læserne tilmed en lynguide i håndtering af etiske dilemmaer.

I Når tro kommer på tværs lægger forfatteren ud med Grundlovens paragraf 67, der grundfæster religionsfriheden, men under forudsætning af, at der ’intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden’. Jacob Birkler siger:

”Det etiske dilemma opstår, når vi skal definere, hvor grænsen går. Må jeg bede aftenbøn? Her vil de fleste svare ’ja, selvfølgelig’. Men ændrer vi spørgsmålene bare en lille smule, vil svarene ændre sig. Må jeg bede i arbejdstiden? Må jeg lade mine børn omskære og gå i en skole, der fornægter evolutionslæren? Her deles vandene.”

I bogen vil såvel præsten, læreren og sygeplejersken som den samfundsinteresserede læser blive udfordret og finde stof til eftertanke. Samtidig er den velegnet til undervisningsbrug på for eksempel pædagog- og lærerseminarier og sundhedsuddannelser.

Bogen findes også som e-bog - klik her.

Om forfatteren
Jacob Birkler (født 1974) er filosof, debattør og forfatter. Han var formand for Det Etiske Råd 2011-2016 og har blandt andet skrevet: Etik i ældreplejen (2017), Den umoralske politiker (2018) og Etik – en grundbog (2019).

Læs interview med Jacob Birkler

Når tro kommer på tværs

Etiske dilemmaer mellem religion og samfund
når tro kommer på tværs
229,95

Forfatter: Jacob Birkler
Sidetal: 176 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-213-1
Mål: 12,5 x 20 cm.