Pixi-bogen "Jesus bliver født" er lavet af Synne Garff.
Pixi-bogen Jesus bliver født udkom den 7. november, men er allerede solgt i cirka 10.000 eksemplarer. Flere kirker køber de små, prisbillige bøger i stort antal til uddeling i julen. Foto: Bibelselskabet.

24.11.2014 Heiner Lützen Ank

Pixi-bogen "Jesus bliver født" er et julehit

Gaver behøver ikke at være store, tunge og dyre for at være populære. De kan også være små, billige og praktiske. Pixi-bogen Jesus bliver født er et kæmpe julehit.

"Helt grundlæggende skyldes succesen vel, at det er en samling af tre stjerner. Pixibogsformatet, som er kendt af mange, Synne Garffs gode tekst og så julen."

Morten Predstrup er en glad, men travl mand i disse dage. Han er salgs- og marketingchef i Bibelselskabet og har derfor ansvaret for, at Bibelselskabets bøger bliver sendt ud til kunderne.

I begyndelsen af november udgav Bibelselskabet sammen med forlaget Carlsen Pixi-bogen Jesus bliver født, og det har været en stor succes fortæller Morten Predstrup:

"Vi ville gerne stille noget til rådighed for sognene, som er enkelt, har kvalitet og er billigt. Derfor var det naturligt for os at arbejde sammen med Forlaget Carlsen, der har udgivet 891 Pixi-bøger. Formatet passer godt til teksten, som Synne Garff forfattet, og som stammer fra De Mindstes Bibel."

Julen kalder på bøger

Ifølge Morten Predstrup har flere kirker efterspurgt en lille bog, de kunne bruge i forbindelse med de mange arrangementer, der finder sted i tiden op til jul, og det er dette behov, den nye Pixi-bog gerne skulle imødekomme:

"Der sker så mange ting rundt omkring i kirkerne i den kommende tid. Der er afslutninger for skoler og institutioner, og der er julegudstjenester. I forbindelse med dette, vil kirkerne gerne have noget, de kan dele ud. Der er pixibogsformatet perfekt. På grund af sin form og pris, men også fordi alle, børn og voksne, kender formatet. Både formen og indholdet er genkendelig for alle."

10.000 små kvadrater

Morten Pedstrup er vant til at sælge bøger, også i stort omfang. Alligevel er han en smule overrasket over, hvor mange eksemplarer Bibelselskabet har solgt, siden Pixi-bogen kom på gaden i begyndelsen af november:

"Vi har solgt mere end 10.000. Jeg havde sådan set regnet med, at der var mange, der gerne ville købe den lille bog. Men at det er gået så hurtigt med at få solgt så mange, det overrasker mig alligevel."

1000 Pixi-bøger, tak

En af de kirker, som har bestilt en stor portion Pixi-bøger, er Gjesing Kirke. Her har man bestilt 1000 bøger. Kordegn Jørgen Albertsen synes, det er et stort antal og så alligevel ikke:

"Vi ville gerne have noget, vi kunne dele ud til de mange børn, der kommer i kirken i løbet af juletiden. Vi har for eksempel en kæmpe skole i sognet, hvor vi får besøg af alle eleverne til julegudstjeneste. Det drejer sig om cirka 400 elever i alt, hvoraf en stor del kommer fra 0. – 3. klasse, og så er 1000 eksemplarer jo ikke så meget."

Gjesing Kirke har ikke tidligere delt noget ud til de børn, der besøger kirken i forbindelse med julen, men da kirken så, at Bibelselskabet udgav Jesus bliver født i det billige pixibogsformat, bestemte kirken sig for at slå til, fortæller Jørgen Albertsen:

"Prisen har naturligvis betydning. Det er på et niveau, hvor vi nok kan være med, også selvom vi har bestilt 1000 stk. Vi håber, at ikke kun eleverne til julegudstjenesterne, gudstjenesterne for dagplejere, vuggestuer og børnehaver, men også de børn, der kommer den 24. december, tager den med hjem, så de bagefter læser i den sammen med deres forældre. Og skulle vi ikke få delt alle bøgerne ud i år, så kan vi jo bruge dem til næste år."

Det kendte på en ny måde

Bliver man døbt i Gjesing Kirke, får man De Mindstes Bibel i dåbsgave. Teksten til Pixi-bogen Jesus bliver født stammer fra De Mindstes Bibel, og Jørgen Albertsen mener derfor, at kvaliteten er i top:

"Vi er glade for at dele De Mindstes Bibel ud ved dåb. Men det kan vi ikke gøre til alle børnene ved gudstjenesterne i julen. Men teksten stammer jo fra bogen, så det er godt."

Der er Pixi-bøger tilbage

Selvom andre kirker skulle følge eksemplet fra Gjesing Kirke og bestille 1000 eksemplarer af Pixi-bogen, forsikrer Morten Predstrup, salgs- og marketingchef i Bibelselskabet, at der er bøger nok, også selvom der er knap en måned til jul:

"Vi har stadig bøger på lager, så selvom det gode salg fortsætter, så kan vi godt hjælpe de kirker, der i de kommende uger får lyst til at bestille bogen."