1,8 milliarder bibler på fem år. Foto: Andrea Rhodes
3,7 millioner bibler særligt til børn og unge blev distribueret i 2019 med det største antal (1,27 millioner) i Afrika, kontinentet med verdens yngste befolkning. Foto: Andrea Rhodes

14.09.2020

Rekord: 1,8 milliarder bibler på fem år

2019 satte rekord for antallet af bibler distribueret af bibelselskaber verden over.

Bibelen i tal

Bag tallene dukker også en anden opmuntrende historie op: Flere og flere mennesker læser Bibelen i forskellige udgaver og formater.

  • 3,7 millioner bibler særligt til børn og unge blev distribueret i 2019 med det største antal (1,27 millioner) i Afrika, kontinentet med verdens yngste befolkning.

  • Voksne, der lærer at læse og skrive, fik også tilpasset skriftligt bibelmateriale. Mere end 4,5 millioner pjecer m.m. til nye læsere blev leveret i 2019, hovedparten i Mellem- og Sydamerika.

Den stærke vækst i downloads af Bibelen afspejler det globale billede af internetbrug.

  • I dag er flere end 4,5 milliarder mennesker (59% af verdens befolkning) aktive internetbrugere.
  • Central- og Sydamerika oplevede langt det største antal downloads. Bibelen på spansk blev downloadet næsten 3,2 millioner gange i Mellem- og Sydamerika. Og i Brasilien var der over 1,7 millioner downloads af den portugisiske bibel.
  • I Asien kom antallet af bibeldownloads for første gang over 1 million i 2019, mens bibelselskaber i Europa oplevede rekordmange downloads i 2019; mere end halvdelen af alle bibler blev distribueret online.

Siden 2014 er der delt så mange bibler ud, at det svarer til bibler til en fjerdel af verdens befolkning.

Der er dog fortsat steder i verden, hvor fysisk bibeldistribution har trænge kår. Til gengæld er downloads af bibler steget markant det seneste år.

2019 satte ny rekord for antallet af distribuerede bibler i verden, og næsten en fjerdedel var digitale downloads. Regioner som Asien, Central- og Sydamerika, Europa og Mellemøsten oplevede alle en markant stigning - primært, fordi flere mennesker downloader Bibelen.

Global bibeldistribution, 315 millioner, dansk.
Kilde: De Forenede Bibelselskaber