Synne i studiet hos SAT-7 TÜRK. Foto: SAT-7
International chef, Synne Garff, i et af SAT-7 Türks studier sammen med direktør Melih Ekener, der netop har taget en bibel ned fra hylden. Bibelhistorier indgår ofte i kanalens programmer. Foto: SAT-7

SAT-7 TÜRK forfølger nye drømme

At tv-kanalen SAT-7 TÜRK kunne begynde at sende via en regeringsejet satellit er en drøm, der er gået i opfyldelse, fortæller direktør på kanalen Melih Ekener. Nu er målet at gøre SAT-7 TÜRK til en af de mest sete kanaler i landet

Da SAT-7 TÜRK i 2014 gik i luften, kunne direktør på SAT-7 TÜRK, Melih Ekener, sætte hak ved at have nået et vigtigt mål. For det var en mangeårig drøm, der blev til virkelighed, fortæller han. Og nu kæmper han og holdet bag kanalen for at nå det næste mål:

”Det her er er bare begyndelsen. Vi ønsker at være en af de mest sete kanaler i landet,” siger Ekener og fortæller, at selvom det kan virke uopnåeligt, tror teamet bag SAT-7 TÜRK på det.

En chance for at formidle den kristne tro

Fjernsyn er ekstremt populært i Tyrkiet, og der er i øjeblikket et boom i landets tvindustri. Som den eneste kristne kanal, der er tilgængelig for millioner af mennesker i landet, har SAT-7 TÜRK en hidtil uset mulighed for at formidle den kristne tro til seerne.

Det her er er bare begyndelsen. Vi ønsker at være en af de mest sete kanaler i landet, siger Ekener

Ekener og teamet gør derfor alt, hvad de kan, for at få mest muligt ud af den chance og konkurrere med de mest sete kanaler i Tyrkiet.

”Vi orienterer os hele tiden om, hvad der sker på de ti mest populære kanaler, så vi kan få inspiration fra dem og forbedre os. På den måde kan vi prioritere og sætte nye mål,” forklarer han.

Idet nyheder og dramaserier er de mest populære programmer hos de tyrkiske seere, sætter SAT-7 TÜRK ekstra kræfter ind på at styrke den type af udsendelser.

”Blandt andet har vi i løbet af de seneste tre år arbejdet på at oprette et nyhedscenter. Vi har mange gode ideer og historier,” siger Ekener.

Overkommer udfordringer

Trods stort gåpåmod og successer står holdet bag SAT-7 TÜRK over for store daglige udfordringer. For da kun 0,2 procent af den tyrkiske befolkning er kristne, er det for eksempel ikke let at finde kristne medarbejdere, da det kræver færdigheder inden for blandt andet videoproduktion og manuskriptskrivning. Derudover er der økonomiske forhindringer, fordi kanalens begrænsede budget ikke matcher de store drømme.

Alligevel tror teamet på, at det vil nå målet. Der arbejdes fortsat for at det, der lige nu kan synes umuligt, bliver en realitet.

SAT-7-logo

SAT-7: Tv via satellit til Mellemøsten, Norafrika og Europa

Mandlig seer fra Tyrkiet:
”Sidst jeg så jeres kanal, talte I om den værdi, Gud giver os som mennesker. Jeg mistede min mor i en tidlig alder, og min far giftede sig med en kvinde, der havde et barn i forvejen. Kvinden holdt mig uden for og interesserede sig kun for sit eget barn. Jeg fortalte min far det, men han gjorde ingenting ved det af frygt for at deres forhold ville blive dårligt. 

Jeg har aldrig følt, at jeg er noget værd, og det skyldes den måde, jeg blev behandlet på af dem. Men det emne, I tog op i dag, har berørt mig dybt, og det kan jeg ikke takke jer nok for.

Jeg er træt af kun at se mig selv gennem andres øjne, i stedet for at tro på mig selv. Nu ved jeg, at jeg er værdifuld."

Kvindelig seer fra Tyrkiet:
"Jeg fandt jeres kanal ved et tilfælde. Programmet Bønnens Kraft, som I viste, havde fokus på loyalitet den dag, idet I fortalte om Guds loyalitet.

Min mor og far blev skilt, da jeg var ung, og jeg voksede op hos min mor. Min far var kontrollerende og undertrykte mig, så jeg måtte holde mig væk fra ham. Samtidig kæmpede jeg med min mor, fordi jeg ikke havde frihed til at bestemme noget selv.

Jeg blev gift som 18-årig for at slippe væk fra mine forældre, men det fortryder jeg, for min mand er ikke god ved mig, og vi elsker ikke hinanden. Jeg er kristen, men det kan jeg ikke fortælle ham eller nogen andre. Men da jeg så jeres program, var det en lettelse, og det vil jeg gerne takke jer for."