De tolv kunstnere, der har bidraget til Lydspor fra Bibelen.
12 kendte, danske kunstnere har hver især fortolket en kernetekst fra Bibelen. Kunstnerne er: Basim, Xander, Anne Linnet, Jonas H. Petersen (Hymns from Nineveh), Eivør, Per Vers, Dicte, Shaka Loveless, Peter A.G., Panamah, Nelson Can og Sys Bjerre. Foto: L. Drori/Helena Lundquist/Bibelselskabet.

28.11.2014 Bibelselskabet

Storslået bibelprojekt kulminerer

12 kendte sangskrivere er gået sammen i formidabel fællesudgivelse: Hver har de fortolket én vigtig bibeltekst i ord og toner og givet den et nyt, personligt – og ikke mindst overraskende udtryk. 10 kroner fra hvert solgt album går til ofre for hiv/aids i Afrika.

Hver måned i 2014 har Bibelens udødelige fortællinger inspireret en ny kunstner til et nyt nummer. Højdepunktet for det ambitiøse, musikalske eksperiment indtræder, når sangene samles på albummet Lydspor fra Bibelen, der udkommer den 1. december.

For samtlige kunstnere har det været en kæmpe udfordring at tage livtag med de evigtgyldige tekster. Dicte, der har skrevet nummeret En sang fra dig over pinsens tekst, sammenligner det med at fortolke et stort, klassisk musikværk:

”Det hele afhænger af, hvilket orkester og hvilken dirigent, der står på scenen. Men uanset hvilken opførelse, du er til, er noden den samme. Alligevel er der kæmpestor forskel på, hvordan det lyder,” siger hun.

For Xander blev arbejdet med fortællingen om Adam og Eva en påmindelse om, at han skulle blive bedre til at tilgive. Per Vers inviterede Kain og Abel ind i sin dagligstue og så paralleller til hans egne sønners kamp om retfærdighed og opmærksomhed.

Og Panamah, der dykkede ned i bjergprædikenen, opdagede, at Bibelen var et godt sted at tage udgangspunkt, når man skal et spadestik dybere end "bare" at skrive om kærestesorger eller at danse.

Flere af numrene har allerede cirkuleret i radioen, og dermed er Bibelselskabet kommet tættere på sit mål om at åbne de ældgamle tekster op for andre end de i forvejen interesserede, fortæller generalsekretær Morten Thomsen Højsgaard:

”Bibelen har afgørende indflydelse på vores kultur, sprog og etik, og det fortæller vi med musikken som hjælpemiddel,” siger han.

Albummet udkom den 1. december 2014 og blev præsenteret ved en reception i Københavns Domkirke. Dagen er den internationale aids-dag, og der blev samtidig åbnet en fotoudstilling i kirken med billeder fra det projekt for hiv-ramte børn i Swaziland, som støttes med 10 kr. for hvert solgt Lydspor fra Bibelen-album.

Kunstnerne bag Lydspor fra Bibelen er:

Xander, Per Vers, Basim, Eivør, Sys Bjerre, Shaka Loveless, Peter A.G., Panamah, Nelson Can, Jonas H. Petersen, Dicte og Anne Linnet.

Albummet rummer sangtekster, de bibeltekster, der har været inspiration, samt CD'en med sangene.

Om CD'en Lydspor fra Bibelen

Bibelselskabets Forlag

Lydspor fra Bibelen, 88 sider i hardback med CD

kr. 159,95, ISBN 978-87-7523-759-3

Lydspor fra Bibelen på iTunes: kr. 90,00.