Noter til Urhistorien - udsnit af omslag

Download "Noter til Urhistorien"

Her finder du Peter Madsens noter til tegneserien Urhistorien. 

Download Noter til Urhistorien 

 – eller køb et fysisk eksemplar her.

I Peter Madsens personlige gendigtning af Bibelens første elleve kapitler, Urhistorien, kan man læse om Skabelsen, Adam og Eva, Kain og Abel, Noa og Babelstårnet – og som altid har den anderkendte tegneserieskaber været uhyre grundig. Arbejdet har strakt sig over tre år, og Peter Madsen forklarer:

”Jeg har læst og diskuteret og tænkt og tegnet i flere år, og jeg har forsøgt at lægge mange lag og flertydigheder ind i billederne. Jeg har desuden forsøgt at skabe en helhed ved blandt andet at gøre Guds åndedræt til det gennemgående tema, der giver liv til verden, og som vi som individer alle deler. Mens jeg gravede mig ned i fortællingerne, ophobede jeg så mange noter, at jeg fik lyst til også at dele nogle af dem med læserne af tegneserien. Alle de alternative tolkninger, spændende ting, folk fortalte mig, eller som jeg læste om undervejs i processen.”  

De personlige tanker og de sproglige, historiske og teologiske overvejelser, som Peter Madsen har gjort sig under arbejdet med Urhistorien er samlet i denne udgivelse, Noter til Urhistorien.

Peter Madsen, f. 1958, er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han står blandt andet bag bestsellertitlerne Valhalla og Troldeliv og MenneskesønnenHan har modtaget en lang række priser, senest Statens Kunstfonds Hædersydelse.

Urhistorien

Peter Madsens personlige gendigtning af Bibelens første kapitler
Urhistorien
259,95

Forfatter: Peter Madsen
Illustrator: Peter Madsen
Sidetal: 122 sider
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-936-8
Mål: 23,5 x 32 cm.