Noter til Urhistorien

Peter Madsens noter til tegneserien Urhistorien

I Peter Madsens personlig gendigtning af Bibelens første elleve kapitler, Urhistorien, kan man læse om Skabelsen, Adam og Eva, Kain og Abel, Noa og Babelstårnet – og som altid har den anderkendte tegneserieskaber været uhyre grundig.

Arbejdet har strakt sig over tre år, og Peter Madsen forklarer: ”Jeg har læst og diskuteret og tænkt og tegnet i flere år, og jeg har forsøgt at lægge mange lag og flertydigheder ind i billederne. Jeg har desuden forsøgt at skabe en helhed ved blandt andet at gøre Guds åndedræt til det gennemgående tema, der giver liv til verden, og som vi som individer alle deler. Mens jeg gravede mig ned i fortællingerne, ophobede jeg så mange noter, at jeg fik lyst til også at dele nogle af dem med læserne af tegneserien. Alle de alternative tolkninger, spændende ting, folk fortalte mig, eller som jeg læste om undervejs i processen.”   

De personlige tanker og de sproglige, historiske og teologiske overvejelser, som Peter Madsen har gjort sig under arbejdet med Urhistorien er samlet i denne udgivelse, Noter til Urhistorien. 

49,95

Forfatter: Peter Madsen
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-227-8

Peter Madsen, f. 1958, er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han står blandt andet bag bestsellertitlerne Valhalla og Troldeliv og Menneskesønnen. Han har modtaget en lang række priser, senest Statens Kunstfonds Hædersydelse.

Anmeldelser

Damián Arguimbau, Kristeligt Dagblad:

"Det er interessant læsning ... værket fremstår overordentlig velovervejet."

Hanne Uhre Hansen, Fyens Stift:

"Noter til Urhistorien er et tydeligt udtryk for den omhu og grundighed Peter Madsen har lagt i arbejdet med Urhistorien ... uden tvivl relevant og interessant læsning. Og den kan helt sikkert også inspirere til brug af Urhistorien i undervisningssammenhæng"

Egil Hvid-Olsen, Præsten (Præsteforeningens Blad):

"At Bibelselskabet har udgivet et tillæg med Madsens noter til urhistorien (både tegneserien og den oprindelige bibeltekst), er virkelig gavnligt, for her forklarer Peter Madsen det, de fleste præster i Folkekirken prøver at få konfirmanderne (og såmænd også mange voksne) til at forstå ... Selv præster, der ellers er fortrolige med Bibelens indledende kapitler, kan hente nye teologiske indsigter i Peter Madsens to korte bøger."

Eiler Jensen, Børn & Bøger:

"Hvilken rigdom. Tak for den!"