Vi kender ham med spids hale og horn i panden. Men hvem er Djævelen ifølge Bibelen?

I Djævelen går Henrik Winther Nielsen i hælene på den gådefulde skikkelse. Fra slangen i Paradis, over Jobs ødelægger til fristeren, der møder Jesus med slagtilbud på magt. Bogen undersøger Djævelens forskellige roller og slår fast, at forståelsen af hans domæne – hvad Djævelen kan og vil – har betydning for opfattelsen af Gud. ”Kristologien må stemme overens med dæmonologien,” skriver forfatteren, når han argumenterer for at se Djævelen som mere end en kuriøs nichefigur i det bibelske univers. Læs bogen og få en genvej til Bibelens portræt af Djævelen.

Sagt om bogen: ”Et godt eksempel på, at teologien kan bruges i en moderne sammenhæng” Mikael Jalving, 4. division P1

Se alle udgivelser i Bibelselskabets håndbibliotek

Djævelen findes også som e-bog.

119,95

Forfatter: Henrik Winther Nielsen
Sidetal: 128 sider
Indbinding: Hæftet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-245-2
Mål: 16 x 19 cm.

Henrik Winther Nielsen, f. 1972, er uddannet lærer og teolog fra henholdsvis Haslev Seminarium og Københavns Universitet. Siden 2008 sognepræst ved Frederiksborg Slotskirke i Hillerød. Han har bidraget til flere bøger og holder desuden foredrag med afsæt i den nudanske bibeloversættelse Bibelen 2020, til hvilken han bidrog til læsevejledningen ”Bibelen for begyndere”.

Anmeldelser

Søren Holst, Kirke.dk:

"... en velskrevet, spændende og vidtspændende bog … [kan] helhjertet anbefales både til faglig fornøjelseslæsning, til studiekredse i sognene, og såmænd også til præstelig eftertanke."

Frederik Stjernfelt, Weekendavisen:

"Indgående rehabilitering af Djævelen ... Nielsen har et godt blik for forfængelighedens narreværker og spejlkabinetter, hvor stor tro kan dække over særdeles lille tro eller endda vantro – og vice versa"

Marie Jacobsen Damm, Politiken:

"[Henrik Winther Nielsen] har en stor viden og har gjort sig mange tanker om Djævelens betydning både i Bibelen og for os i dag"

Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad:

"En velskrevet bog om Djævelen ... vidner om forfatterens pædagogiske tæft."

Peder Korsbæk Madsen, Præsten (Præsteforeningens Blad):

"Normalt er der ingen grund til at give djævelen anbefalinger med på vejen. Men når det gælder »Djævelen«, Henrik Winther Nielsens lille bog med denne titel, er der grund til at gøre en undtagelse ... Bogen kan anbefales, fordi den – enkel i sit sprog og hele sin tilgang til emnet – byder på stof til eftertanke, der går helt ind til benet af centralt teologisk grundstof ... Læs Henrik Winther Nielsens bog! Bogen kan ikke alene føje nye facetter til gammelkendte indsigter, men på en række centrale punkter være med til at sætte helt fundamentale grundperspektiver på plads"

Kirsten Nielsen, Tidsskriftet Fønix:

"Henrik Winther Nielsen har skrevet en tankevækkende og vigtig bog. Han formår at sætte spørgsmålet om Djævelen ind i såvel en kulturel som en teologisk kontekst. Winther Nielsen er omhyggelig med at føre læseren gennem sine analyser og refleksioner ... Bogen være hermed anbefalet"

Malene Fenger-Grøndahl, Katolsk Orientering:

"… et provokerende og tankevækkende indspark til den enkelte og en opfordring til fælles, mere systematiske overvejelser over, hvem Djævelen er, og hvad vores opfattelse af Djævelen siger om vores opfattelse af Gud."

Peter Holm Rasmussen, lektørudtalelse:

"En virkelig god bog om Djævelen, som kommer vidt omkring sit emne, og både favner de nok så vigtige popkulturelle versioner af figuren, men også kommer dybt ind i det teologiske."

Johan Peter Fynbo, Katolsk Liv:

"... en læseværdig og meget interessant bog ... Jeg vil stærkt anbefale, at man læser bogen"