E-bog: Nytestamentlige Apokryfer

E-bog-udgave af de nytestamentlige apokryfer med kommentarer og noter.

Klik her for at købe e-bogen

De nytestamentlige apokryfer er navnet på en gruppe af tidlige kristne tekster, der ikke fandt optagelse i den kristne kanon. Ikke desto mindre er det spændende læsning, der giver et indblik i den mangfoldighed af skrifter, som fandtes i den tidlige kristendoms historie.

De nytestamentlige apokryfer har både litterært og religiøst mange lighedspunkter og berøringsflader med Det Nye Testamente. De enkelte skrifter er forsynet med indledning og bibliografi. Til studiebrug og for den bibelinteresserede.

Oversættelse, indledninger og noter ved Jørgen Ledet Christiansen og Helge Kjær Nielsen.

Det er ikke muligt at kopiere fra e-bogen.

179,95

Find link i beskrivelse.

Forfatter: Oversættelse, indledninger og noter ved Jørgen Ledet Christiansen og Helge Kjær Nielsen
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7523-830-9
Udgave: E-bog

Anmeldelse

Svend Erik Mathiassen, Religionsvidenskabeligt Tidsskrift:

""...de (oversættelserne, red.) er særdeles vellykkede og frembyder fornøjelig læsning på et smukt og letflydende dansk. De længere af apokryferne, særligt evangelierne og apostelakterne, er historier, som i sig selv fremstår som litterære perler. Og da denne bog tillige er et stykke videnskab, har udgiverne ydermere begået det kunststykke - drevne eksegeter som de er - at oversætte på en sådan måde, at man ligefrem fornemmer noget af sprogtonen fra de græske og latinske originaltekster... Bogen er så bredt anlagt, at den vil kunne danne afsæt for studerende, som vil skrive speciale, lige så vel som den vil kunne bruges blandt lægfolk, f.eks. i studiekredse... Denne udgivelse er en grundbog og en studiebog i allerbedste forstand... En stor og bred målgruppe vil nemlig i mange år fremover kunne drage nytte af dette værk.""