SIGNE er en trilogi om en piges oplevelse af de tre store kristne højtider, jul, påske og pinse. Den gennemillustrerede bog er skabt af den prisbelønnede tegner og forfatter Peter Madsen. Velegnet til både højtlæsning og læs-selv. Det er en oplagt gavebog, der kan følge barnet fra børneårene og op i teenageårene.

”Hedder det advent, fordi man bare skal vente hele tiden?” spørger Signe utålmodigt sin bedstemor. ”Nej,” svarer bedstemor, ”det betyder, at man glæder sig til noget, der skal komme” – og så fortæller hun historien fra Bibelen om den første JUL.

Nogle år efter får Signe en stor gave, en påskerejse, af sin onkel Theo. Sammen flyver de til Jerusalem, hvor de møder de tre store religioner, jødedom, kristendom og islam. I Jerusalem hører Signe den dramatiske historie om Jesus og om PÅSKEN.

Da Signe flere år senere bliver uvenner med sin bedste veninde og må tage alene op i bedstemors sommerhus for at læse til eksamen krydser drøm og virkelighed hinanden. Det bliver en fortælling om PINSEN og Helligånden og om at turde række ud efter fællesskab.

Bøgerne i trilogien er tidligere udgivet hver for sig, som Signes Jul, Rejsen til Jerusalem og Vingeslag.

”JULEN er som et smukt digt. PÅSKEN er en dramatisk fortælling. Og PINSEN er nærmest en følelse, en beskrivelse af øjeblikket, hvor alt gennemlyses og giver mening.” Citat fra Peter Madsens forord.

299,95

Forfatter: Peter Madsen
Illustrator: Peter Madsen
Sidetal: 240
Indbinding: Indbundet
Forlag: Bibelselskabet
Varenummer: 978-87-7232-267-4
Mål: 19,5 x 23 cm

Peter Madsen, f. 1958, er tegner, forfatter, filmskaber og foredragsholder. Han står bl.a. bag bestsellerne Valhalla og Troldeliv og ikke mindst Menneskesønnen. Han har modtaget en lang række priser, fx Kunstfondens største hædersydelse og Blixenprisen for Årets illustrerede værk 2022.

Anmeldelser

Pernille Nærvig Petersen, Kirke.dk:

"Peter Madsens tegninger er som altid smukke og betydningsfulde ... De grafiske fortællinger giver en poetisk lethed og flertydighed, som appellerer meget til denne anmelder. Der er altid flere lag i Peter Madsens fortællinger, og man vil læse og forstå dem forskelligt, alt efter hvilken alder og hvilken baggrundsviden man har. Noget af teksten, som vil passe den voksne bedre, vil ikke nødvendigvis forstås af et barn eller en teenager og vice versa. Det behøver ikke være problematisk, fordi tegningerne bærer så meget i sig selv."

Thomas Tomcat, Nummer 9 (Magasin om tegneserier):

"Illustrationerne er meget, meget flotte, hvilket ikke kan undre folk, der har set Madsens arbejde tidligere. Varme og rare farvebilleder, dog bestemt ikke uden farlighed i de gamle fortællinger ... Høj klasse som man kender det fra Madsens hånd ... Især de to højtlæsnings-bøger kan nok nemt anspore til mangen en samtale om vores kultur og religion og fortid og oldgamle myter … al sådan noget, som børn på et eller andet tidspunkt vil spørge om ... gennemarbejdet på alle måder. Flot papir, tykt og lækkert, giver tegningerne al den plads, de fortjener."